En flygtning krydser sit fodspor
Morgenmøde onsdag den 7. november kl. 9.30-11.00

Lækker morgenmad. Godt foredrag. En stærk start på dagen.    

Sognepræst, forfatter og foredragsholder Kristian Østergaard fortæller om forfatteren Aksel Sandemose


Filmklubben Bergman 
Den gamle Skole, Kirke Saaby Tirsdag den 20. november kl. 19    

Næste film, Parfumen – historien om en morderVi kalder os en klub, men alle er velkommen.

Der serveres vin og popkorn til filmen


Styrkepunkter og udfordringer i folkekirken
Kirkespisning i Den gamle Skole, Kirke Saaby Onsdag den 21. november 18.30-20.30

Hans Raun Iversen Tidligere Lektor i Praktisk Teologi. Leder af Center for Kirkeforskning

Hans Raun Iversen, der nu er bosiddende i Hvalsø, tager pulsen på folkekirken. Han er kendt for sin skarpe analyser af kirker. Ingen teolog kender folkekirken bedre end ham.


Festgudstjeneste Kisserup kirke
søndag d. 2. december kl. 10.30.

Første søndag i advent


Julekoncert med kammerkoret Vox Nobis
Kisserup kirke mandag den 3. december kl. 19.30

 Kom i julestemning før din nabo - gå ikke glip af julekoncerten i Saaby!

Vox Nobis blev dannet i 2010 af Jens Sparrevohn Rønn. Koret holder til i De gamles Bys Kirke på Nørrebro, der med sin fine akustik danner en smuk ramme om korets ugentlige øvedag. Korets medlemmer er en sammensat flok af dygtige amatører og semi-professionelle sangere, bland andet fra Radiokoret, Camerata og Sokkelund Sangkor. Repertoiret har indledningsvis været centreret omkring den romantiske periode, men renæssance, barok og nutidig musik står også korets hjerte nær. JENS SPARREVOHN RØNN har været organist i Simeon/Sankt Jo- Julekoncert med kammerkoret Vox Nobis hannes sogn siden 2010. Oprindeligt uddannet cand. mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet, mangeårig musikanmelder for fagbladet MUSIKEREN, og selv tidligere sanger i kammerkoret Camerata. Vox Nobis julekoncert bliver en buket af danske julesange, engelske carols, fællessange og meget andet klingende knas, både kendt og mindre kendt.

Gratis adgang.


Sangaften og luciaoptog med kirkens børnekor ”Såbynoderne”
Den gamle Skole onsdag den 12. december kl. 19.00

Kom til julesangaften med luciaoptog og minikoncert med børnekoret under ledelse af Marie Villadsen og Anders Danman. Du får samtidig selv lejlighed til at synge med på nogle af julens sange og salmer. Undervejs er der mulighed for at varme sig på lidt gløgg med æbleskiver.


Juleafslutning for Kirke Saaby skole
Den Gamle Skole, torsdag den 20. december


De ni læsninger
Kisserup kirke torsdag den 20. december kl. 19.30

I adventstiden står traditionerne i kø, og en af dem er de ni læsninger – en stemningsfuld begivenhed med bibelske læsninger afvekslende med musikindslag. Gennem de ni bibeltekster fortælles om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse, sådan som den udspil- De ni læsninger les i den bibelske historie. Traditionen med de ni læsninger stammer fra England, hvor den blev holdt første gang i 1918 i King´s College i Cambridge. Therese Harris Buus Nielsen og Saaby Vokalensemble synger, Roberto Falcone spiller violin og Anders Danman akkompagnerer på orgel og klaver. Liturg er sognepræst Poul Joachim Stender


Ekstra juleaften
Kisserup kirke den 23. december kl. 17

Mange kan ikke komme i kirke juleaften med børnene, fordi de er skilte, og børnene skal fejre jul et andet sted. Nu er chancen der. Andre kan måske ikke komme i kirke juleaften, fordi det er dem, der står for maden og de praktiske juleforberedelser den 24. Nu er chancen der. Andre gider måske ikke komme i kirke juleaften, fordi der er alt for mange mennesker samlet. Nu er chancen der. Gudstjenesten den 23. december kl. 17 er en mulighed for at fejre juleaften i kirken på forhånd.


Juleaften
Mandag den 24. december, Kisserup kirke 12.30 og 14.00 og 15.00

Meget mere festligt, bevægende og stemningsfuldt bliver det ikke, når sognets kirker ringer ind til julegudstjenester. Med trompetisten Erik Rasmussen og Therese Harris Buus Nielsen.


Sidste dag i året i Kisserup kirke
Kisserup kirke nytårsaften, mandag den 31. december kl. 15.00

Inden nytårsfestlighederne går i gang, inviterer vi til en lidt anderledes gudstjeneste, hvor vi gennem musik, ord og stilhed vil betragte året, der gik og året, der er på vej. Efter gudstjenesten nyder vi sammen et glas champagne og kransekage.


“Hold af, hold ud, hold fast” eller “Husk at vande hinandens – tørstige - kameler”
Foredrag af tidligere biskop Elisabeth Dons Christensen
Kirkespisning onsdag den 9. januar kl. 18.30 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

De romantiske bryllupper boomer og skilsmissetallene med. Men det er ikke en særlig synd at blive skilt, kun synd for de to og deres eventuelle børn, hvis skilsmissen kunne have været undgået. Hvad er forskellen mellem forelskelse og kærlighed? Hvad betyder opfindelsen af ”Kong Barn” for skilsmissetallene? Hvorfor er samlivet mellem to der elsker hinanden, blevet så sårbart? Hvorfor voksede de ikke bare sammen i stedet for fra hinanden? Har vi overbelastet vore parforhold med ”den store eneste, ene kærlighed” Og hvad kan kirken og alle vi andre gøre for at hindre, at sårbarheden bliver til skilsmisse og ulivssår i stedet for til godhed og glæde? Det vil blive en aften, hvor der dykkes ind alle vore hverdagsproblematikker og den kristne og - ikke kristne - kærlighedsforståelse med. Og det med både humor og alvor, for det handler jo om os mennesker som de underlige og forunderlige skabninger, vi nu engang er.


Forventet åbning af Saaby Kirke
Søndag den 13. januar kl. 10.30

Menighedsrådet forventer at kunne byde velkommen til en smuk restaureret kirke første søndag i advent. Men intet er sikkert endnu på nuværende tidspunkt, hvor kirkebladet har deadline.

Åbningen af kirken vil ikke kun blive fejret med en festgudstjeneste. Hele den følgende uge vil der være arrangementer i kirkerummet, der spænder fra koncerter, morgenandagter, børnearrangementer til foredrag og gennemgang af de rensede kalkmalerier.

Programmet vil blive offentliggjort på kirkernes hjemmeside, facebook og i dagspressen.


Lille Knud - Præstesøn, polarforsker og forfører
Morgenmøde onsdag den 30. januar kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

En af det 19. århundredes største danskere var kun en meter og tres. Grønlænderne kaldte ham Kununguaq - Lille Knud. Men i dag kan vi bl.a. takke præstesønnen fra Jakobshavn for, at Danmark regnes for en arktisk stormagt. Foredraget holdes af Jon Kaldan, tidligere udenrigskorrespondent for DR. Han er i dag museumsvært i Knud Rasmussens Hus i Hundested og fortæller om den lille danske polarforsker med kvindetække, der også blev grønlændernes store helt og forbillede.


”Fra Castello til Pergolesi – passion og følelser i baroktidens Italien”
Kirke Saaby kirke onsdag den 30. januar kl. 19.30

Roberto Falcone, barokviolin og Anders Danman, cembalo og orgel. En spændende rejse omkring følelserne fra nord- til syditalien gennem nogle udtryksfulde italienske barokmusikværker. Musik af Dario Castello, Uccellini, Bertali, Corelli, Vivaldi, D. Scarlatti og G. B. Pergolesi. ROBERTO FALCONE spiller violin og barokviolin, er italiener, og siden 2002 været bosat i Danmark. Han har studeret i Lugano, Bologna og Milano, bl.a. hos Carlo Chiarappa med diplomeksamen ”cum laude”.

Roberto har samarbejdet med Europas førende ensembler for tidlig musik og har en lang række cd-indspillinger bag sig. Aktiv koncertvirksomhed med symfoniorkestre og kammerensembler i hele Europa. Læs mere på www.authentia. net. ANDERS DANMAN har studeret musikvidenskab ved Lunds Universitet, klaver ved Musikhögskolan i Malmö og komposition og kontrapunkt hos prof. Jan Mægaard i København. Fra 1984 videregående studier hos prof. Ton Koopman ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam, med afsluttende diplomeksamen i cembalo og basso continuo. Sideløbende orgelstudier, med privatist eksamen fra Roskilde Kirkemusikskole i 1998. Organist ved Kirke Saaby og Kisserup kirker siden 2000. Læs mere på www.danman.dk.

Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Filmklubben Bergmann er på spil igen
Tirsdag den 5. februar kl. 19.00 i Rye præstegård

FRANTZ En ung pige Anna, klædt helt i sort med en hvid blomsterbuket i hånden, går gennem landsbyen gader for at nå til kirkegården og lægge blomsterne og opdage, at der allerede ligger en stor buket. Fra hvem og hvorfor? Det er det, filmen Frantz handler om. En film i sort/hvide billeder, som gennemspilles i en dirrende spændt tone. En duft af en verden af i går. Jo den franske instruktør François Ozons film fra 2016 Frantz er noget ganske særligt. Vi er i den lille tyske by Oldenburg kort efter første verdenskrigs ophør. Tyskerne har tabt, franskmændene vundet; men begge lande har dybe sår. I tusindvis af unge mænd har mistet livet på begge sider af skyttegravene. Annas forlovede, Frantz, blev dræbt under krigen, og hun bor nu hos svigerforældrene som en slags erstatningsbarn. Et ældre sorgtynget lægeægtepar, der har mistet deres eneste søn. ”Alle franskmænd er min søns morder” erklærer Annas svigerfar kategorisk. Og så kommer franskmanden Adrien til byen; det er ham, der har lagt blomsterne på graven, og lidt efter lidt oprulles historien, og sandheden afdækkes. Eller er det sandheden? Frantz er en genindspilning af den store tysk/amerikanske filminstruktør Ernst Lubitschs Manden der dræbte fra 1932, som Hitler forbød på grund af dens pacifistiske budskab.

Vi kalder det en klub, men alle er hjertelig velkomne!


Pastor Janssons fristelser
Foredrag af Orøpræsten Kirsten Schmidt
Kirkespisning onsdag den 6. februar kl. 18.30 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Et foredrag af Kirsten Schmidt om tilblivelsen af romanen ”Pastor Janssons fristelser” og de følgende præsteromaner samt nødvendigheden af, at hun åbnede sit eget forlag: MinaLobata. Et humoristisk foredrag krydret med oplæsning.


Fra Luther til lige lovlig moderne
Morgenmøde onsdag den 20. februar kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole

Kirke Saaby og Kisserup har i løbet af 2017 og 2018 samlet tusindvis af kroner ind til Bibelselskabet, som, efter vores ønske, har brugt pengene til at støtte forfulgte kristne. Men hvad er bibelselskabet? Generalsekretær i Bibelselskabet, Birgitte Stoklund Larsen, fortæller om bibeloversættelse, Luther og reformationen. Bibelen skal kunne læses af enhver. Det var et centralt anliggende for Martin Luther, der oversatte Bibelen med det talte dagligsprog som ideal. Hvordan arbejder Bibelselskabet i dag med oversættelse? Konkrete eksempler fra det aktuelle oversætterarbejde - med historiske og aktuelle perspektiveringer.


Koncert med KEFAS Gospel Choir
Kirke Saaby kirke søndag den 24. februar kl. 19.30

Oplev et dansk gospelkor, som ikke kun har begejstret danskerne, men også har imponeret det sorte publikum i USA og England! Det københavnske gospelkor Kefas har eksisteret siden 1975 og har i 30 år markeret sig som et af de bedste bud på et dansk kor med en sort lyd. Kefas synger den moderne, autentiske og medrivende gospel, som kan opleves i de fleste sorte kirker i USA, og koret har da også begejstret fra Skagen til Seattle og fra Bornholm til Brighton. Som det eneste danske gospelkor har Kefas sunget for et rent sort publikum under en turné i USA. Her konkluderede Washington Post endda, at Danes have soul! KEFAS besøger Saaby kirke med solister, pianist og dirigent, og vi kan glæde os til såvel stille ballader som til energifyldte up-tempo gospelnumre og kendte syng-med gospelklassikere. Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning
Konfirmander 2018
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø