Engelsk duokoncert med fløjte og guitar
Kirke Saaby Kirke onsdag den 18. september kl. 19.30.

En fløjte- og guitarduo af høj klasse kommer til Saaby den 18. september: Marielle Way, fløjte og Paul Gregory, guitar. Ud over at spille sammen som duo spiller Marielle Way og Paul Gregory sammen i Carulli Ensemblet (fløjte, violin, viola og guitar). Paul Gregory begyndte at spille guitar som 10-årig og fik sin debut i Wigmore Hall, da han var 19. Tre år efter debut´en vandt han den prestigefyldte Internationale Andres Segovia Konkurrence i Spanien. Paul Gregory har turneret i det meste af verden – herunder i Danmark både som solist og sammen med den danske guitarist Lars Frandsen. Han har virket som gæsteprofessor på The Royal Irish Academy i Dublin og som ledende ekstern examinator på The Royal Scottish Academy i Glasgow.. Marielle Way er uddannet på Trinity College og The Royal Academy of Music samt på Noord Nederlands Conservatorium. Hun har vundet en række priser for sit fløjtespil: The Philharmonia Orchestra Martin Musical Scholarship, Harold Clarke Woodwind Prize og Jellinek Award samt priser fra The Newby Trust og EMI Sound Foundation. Mange spændende nyskrevne værker står på programmet i Saaby, herunder Paul Gregorys ”Adagio across a lake of green mirrors” og Timothy Baxters ”Pastorale” for fløjte og guitar.

 Koncerten er arrangeret af komponistforeningen Komvest og støttes af Lejre kommune.

Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Cembalokoncert med Anders Danman
Kirke Saaby kirke onsdag den 2. oktober kl. 19.30

Mesterværker af fransk cembalomusik fra Ludvig den XVs Paris, samt uddrag fra Anders ´ fusionsuiter ”ALL YOU NEED” – cembalostykker i fransk barokstil på temaer af The Beatles. Anders Danman har høstet stor international anerkendelse for sine fortolkninger af fransk barokmusik – og hans CD’er er blevet rost i international fagpresse. Med sit dybe kendskab og kærlighed til fransk cembalostil og samtidig kærlighed til Beatles-sange har Anders gennem en årrække omstøbt kendte Beatles-numre til barokkens ”pièces de clavecin”, kunstfulde og sjove fusion-bearbejdelser, der endte i to hele suiter indspillet i Danmark, men udgivet på det japanske pladeselskab King, under navnet ”ALL YOU NEED - Livre de Clavecin”. Pladen blev importeret til Frankrig og anmeldt i fransk presse, men er desværre ikke nået til Skandinavien. På ALL YOU NEEDCD’en spiller Anders på sit eget fornemme kopi af et fransk 1700-talscembalo, bygget af Andreas og Ann-Christin Kilström i 1996. Samme fantastiske instrument får vi i dag at høre i Saaby Kirke.

Udover All You Need vil Anders spille cembalomusik fra Paris af Antoine Forqueray og Jacques Duphly.

Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten. King CD 118 ALL YOU NEED med Anders Danman kan unikt købes i kirken til 120 kr. Forhandles ellers ikke i Danmark.


Morgenmøde Hospitalspræst Matilde Nordahl Svendsen
Onsdag den 9. oktober kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole

Matilde Nordahl Svendsen er ansat af folkekirken og betjener patienter og pårørende med tilknytning til Herlev Hospital. Hun står blandt andet til rådighed med samtaler og er vant til at tale med mennesker i alle situationer, lige meget hvilken tro eller religiøs overbevisning de har. Hospitalspræsterne holder desuden gudstjenester, udfører kirkelige handlinger og underviser på Herlev Hospital.


Kirkespisning Fra madvarer til omgangsformer
Onsdag den 23. oktober kl. 18.30-21.00 i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole

 Kristian Ditlev Jensen, der er kirkebogsførende sognepræst i Skagen Pastorat, fortæller om, hvordan protestantismen gennemsyrer det danske samfund – fra madvarer til omgangsformer. Foredraget afrundes med spørgetid, hvor man kan byde ind eller få uddybet emnerne, der er talt om. Kristian Ditlev Jensen er – ved siden af præstegerningen – forfatter, radiovært og kritiker på Weekendavisen. Vel mødt.


Filmklubben Bergman spiller igen
Tirsdag den 29. oktober kl. 19.00 i Rye præstegård

Mine aftner i Paradis Filminstruktøren Salvatore di Vita får en aften besked om, at hans barndomsven Alfredo er død og skal begraves den næste dag i hjembyen Giancaldo. Tynget af sorg og stærke minder rejser Salvatore tilbage til den sicilianske landsby, som han ikke har besøgt i 30 år. Minderne omkring byens biograf Cinema Paradiso, som blev drevet af netop Alfredo overvælder ham. For Salvatore- med kælenavnet Toto- havde som barn et mangeårigt venskab med Alfredo. Toto var alterdreng i byens kirke, men tilbragte alle sine aftener i byens biograf. Hans far var blevet væk i krigen. I stedet udviklede han et venskab med den aldrende projektør Alfredo og en dyb kærlighed til filmen. Med udgangspunkt i Totos fascination af film og det at arbejde i operatørrummet bliver de mange biograffilm en evig grundstamme for Alfredos faderlige råd om livet. Da Toto forelsker sig i bankdirektørens datter, viser de mange filmreferencer sig at være særligt nyttige. Filmen blev indspillet og instrueret af Giuseppe Tarnatore i 1989 og vandt samme år en Oscar for den bedste udenlandske film


Morgenmøde ”Historien om Tidehverv” de knarvorne avantgardeteologer
onsdag den 6. november kl. 9.30-11.00

Overskriften på morgenmødet lyder måske lidt kedelig. Men foredraget er sprællevende. Og det er ingen mindre end Marie Høgh, der gæster Kirke Saaby. Hun er en af Danmarks mest kendte præster, skriver skarpt og modigt for Berlingske Tidende, BT og Kristeligt Dagblad, ved folketingsvalget var hun kandidat for Det Konservative Folkeparti.


Kirkespisning: Kan bedstemor gå i cowboystøvler?
20. november kl. 18.30-21.00 i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole

Camilla Lindemanns foredrag drejer sig om livsvalg og om at blive ældre i en ungdomsfikseret tid. Hun er 70 år, journalist og forfatter. Hun var i 30 år chefredaktør for diverse magasiner og ugeblade (hos Aller.) Siden 2011 har hun skrevet fire bøger, blandt andre: ”60 MED MERE - livskvalitet har ingen alder”, der udkom i 2017. Her har hun samlet egne erfaringer med at blive ældre og har desuden interviewet 20 forskellige mennesker, kendte og ukendte, eksperter og andre livskloge folk, om alt fra: Må bedsteforældre stråle i rødt? Interesserer de sig for sex? Kan man skifte karriere, når man er 70? Overtager vemoden, når man bliver gammel? Hvem er man, når man ikke arbejder mere? Er det i orden ikke at passe børnebørn, fordi man skal spille golf? Er det forsvarligt at blive far som 60- årig, og hvordan kommer man videre efter tabet af to ægtefæller? Kan man tillade sig at have rynker, når botox er en mulighed? Tør jeg melde mig som besøgsven? Bør jeg frygte døden? Foredraget tager os igennem ældrelivet, der er forskelligt fra det ældreliv, vore forældre levede. Camilla fortæller om at tage afsked med fastansættelse på arbejdsmarkedet, om arbejdet med bogen og de erfaringer, hun gjorde undervejs. Og ikke mindst om mødet med de medvirkende, der har vidt forskellige tilgange til at blive ældre. I 2018 udkom Camilla med bogen: ”Mit liv som Enestående, 16 samtaler om det modne singleliv.” Også tanker fra denne bog bliver inddraget i foredraget. Ud over eftertanke bliver der plads til latter undervejs, ligesom der falder nogle konkrete råd af. Foredraget varer ca. en time, og så er der mulighed for at stille spørgsmål. Et af Camillas mottoer er: Hellere være i gang end være helt færdig.


Filmklubben Bergman Loving Vincent
Tirsdag den 26. november kl.19.00 i Den gamle Skole i Kirke Saaby

En såret mand vakler den 29. juli 1890 ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Hvad skete der? Sådan spørger de to instruktører, den polske Dorota Kobiela, og den britiske Hugh Welchman i fællesskab i deres film fra 2017. Med det udgangspunkt har de gjort Loving Vincent til en krimi, der kredser sig tættere ind på den eftermiddag, hvor van Gogh vaklede ind til den lokale læge med et dødeligt sår i maven. Manden, der stiller spørgsmålene, er Armand Roulin, søn af en lokal postmand. Armand forestiller sig det, vi alle gerne vil se, en mordgåde, et højt svunget drama om drabet på et geni. I stedet afdækker han en trist skæbne, et maniodepressivt og ulykkeligt menneske, der malede og tegnede for at helbrede sig selv, og som i sin mani skabte en original teknik, der kunne bane vej for tusinder af andre kunstnere. Filmen blev nomineret til en Oscar i kategorien Bedste animationsfilm og vandt samme pris ved European Film Awards. Vi kalder det en klub, men alle er hjertelig velkomne.


Festgudstjeneste Kirke Saaby kirke
søndag den 1. december kl. 10.30

Festgudstjeneste til 1. søndag i advent med medvirken af Therese Harris Buus Nielsen, sopran og Klaus Bjørn Olsen, trompet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning
Konfirmander 2018
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø