Kirkespisning: Mellem tårer og smil
Onsdag den 25. november kl. 19.30-21.00 - Kirke Saaby kirke 

Mødet er gratis

 Bente Andersen, Kirke Saaby, er en positiv, livsglad og dedikeret medarbejder med en høj arbejdsmoral. Hun brænder så meget for sit arbejde, at hun ender med at brænde sit lys i begge ender.

Med udgangspunkt i sin bog ”Mellem tårer og smil” fortæller Bente i sit foredrag, hvordan det kunne gå så galt. Hun kommer med flere bud på, hvordan vi stopper den stigende stress på arbejdsmarkedet. En ledelse bygget på kontrol og hierarki skal erstattes af tillid og respekt, åben og ærlig dialog. Et alvorligt emne, som Bente på sin naturlige måde krydrer med morsomme indslag og emner til eftertanke


Provstigudstjeneste
Søndag den 22. november kl. 10.30 Kirke Saaby kirke og de omkringliggende bygninger

AFLYST - almindelig gudstjeneste i Kirke Saaby kirke

Lejre Provsti afholder provstigudstjeneste i Kirke Saaby kirke søndag den 22. november kl. 10.30. Prædikant Poul Joachim Stender. Musik Anders Danman og Therese Nielsen. Temaet for gudstjenesten, der falder på den sidste søndag i kirkeåret, er de sidste tider, de sidste dage af kirkeåret, de sidste rester af livet, de sidste ord. Efter gudstjenesten serverer Kirke Saaby forsamlingshus, der ligger tæt ved kirken, to helstegte take-away pattegrise i brød.  Maden serveres udenfor. Men se gerne ind i landsbyens hyggelige forsamlingshus. Hvis man er til vin, violinspil og den sidste vilje (der udleveres som et inspirationsark) kan man spise sin take-away gris i præstegårdens konfirmandstue.  Er man til lokal øl og jazz  og et åndeligt testamente (der udleveres som inspirationsark) foregår det i sognegården, som i Kirke Saaby har navnet: Den gamle Skole. Tjek i dagene op til arrangementet om corona-regler kan have medført ændringer eller aflysning.


Drop-in juledåb/julebryllup i Kirke Saaby kirke
Kirke Saaby kirke fredag den 4. december

Dåb - Årets bedste juleforberedelse!

Bliv døbt helt spontant i Kirke Saaby kirke fredag den 4. december mellem kl. 10-11 Overvejer at du blive døbt?

Mangler du lige det sidste skub? Vil du gerne genindmeldes i kirken? Fredag den 4. december tænder vi lysene i kirken, fylder dåbsfadet med vand, gør præst, organist, graver og kirkesanger parat og inviterer dig til at blive døbt. Du dukker blot op og kan forlade kirken 10 minutter efter som kristen. Har du længe tænkt på at blive genindmeldt i kirken, kom forbi. En genindmeldelse varer 30. sekunder – kun en underskrift – ingen dåb - og vi forærer en ny oversættelse af Bibelen til både nydøbte og gen-indmeldte i folkekirken.

Sig ”Jeg elsker dig” med et julebryllup

Bliv gift spontant den 4. december kl. 11-12

Tænkt længe på at blive gift, men orker ikke det store bryllup? Se ind i Kirke Saaby kirke den 4. december mellem kl. 11-12. Vi er parat med musik og sang, hvis du har fundet en, du vil dele dit liv med. Da der er nogle juridiske formaliteter vedr. vielse, bedes du/I dog lige ringe til præsten på tlf. 46492117 senest 10 dage før, så papirerne kan blive bragt i orden.


Julevandring - gå julen i møde
Onsdag den 9. december kl. 12.30

På nuværende tidspunkt, hvor kirkebladet går i trykken, kender vi ikke pandemiens udvikling i december. Men med dette jule-gå-arrangement håber vi at kunne gennemføre en julevandring, hvor vi synger julesalmer og hører læsninger fra biblen om julen. Vi mødes ved Skullerupholm. Der er mulighed for at parkerer sin bil der eller andet sted. Derefter går vi gennem skoven til Fasaneriet eller et andet nærliggende sted, hvor vi får en julegløgg. Herfra går turen gennem æblealleen til Herthadalen og over golfbanen og skoven tilbage til parkeringspladsen. På udvalgte steder vil vi synge, høre læsninger, bede og modtage velsignelsen. Turen gennemføres i alt slags vejr. Vi kommer til at gå ca. 12 km – ca. 3 ½ -4 timer inklusiv pauserne. Tilmelding på pjs@km.dk eller tlf. 46492117. På nuværende tidspunkt må vi kun forsamles 10!


De 9 læsninger og carols
Tirsdag den 15. december kl. 19.30 i Kisserup kirke

St. Alban´s Church i København tilhører Church of England, og er den anglikanske kirkemusiks hjemsted i Danmark. I år lægger vi De 9 læsninger og julekoncerten i hænderne på 6 sangere fra den engelske kirke: St. Alban’s Singers akkompagneret af Yuzuru Hiranaka. Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter tjenesten.


Christmas Carols i Kirke Saaby kirke
Onsdag den 16. december kl. 19.30

St. Alban’s Singers har sat et program sammen af Christmas Carols af engelske komponister og arrangører, med mange traditionelle favoritter. Koret elsker det - og håber at publikum vil gøre ligeledes! Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Jul og nytår i Kirke Saaby & Kisserup kirker

Gudstjenester jul og nytår

• Onsdag den 23. december kl. 14.30 og 16.00 i Kirke Saaby kirke Lillejulaftens gudstjenester med medvirken af Erik Rasmussen, trompet. (se notits om hvordan man tilmelder sig gudstjenesten)

• Torsdag den 24. december kl. 12.30 og 14 i Kirke Saaby kirke samt kl. 15 i Kisserup kirke Juleaftens gudstjenester med medvirken af Erik Rasmussen, trompet. (Se notits om, hvordan man tilmelder sig gudstjenesten)

• Torsdag den 31. december kl. 15 i Kirke Saaby kirke Nytårsaften. Champagne gudstjeneste med medvirken af Erik Rasmussen, trompet. (Se notits om, hvordan man tilmelder sig gudstjenesten)

Kirke Saaby og Kisserup kirker skal der bestilles billet til gudstjenesterne lillejuleaften, juleaften og nytårsaften. Det er de barske coronaregler. Men reglerne skulle gerne hjælpe til, at pandemien kommer under kontrol. Det vil derfor ikke i år være muligt at gå i kirke lillejuleaften, juleaften eller nytårsaften, uden man kan fremvise med et udprint eller på sin telefon, at man har reserveret plads. Mød derfor ikke op til gudstjenesterne uden reservation! Hver hustand kan kun reservere to pladser. Har man været i kirken lillejuleaften, opfordres man til ikke at reservere til juleaften og omvendt. Gudstjenesterne bliver livestreamet og kan ses på vores kirkers facebookside og på vores hjemmeside www.saabykisserup.dk. Billetterne sættes til salg den 1. december 2020 kl. 20.00. Reservation sker ved at gå ind på vores hjemmeside www.saabykisserup.dk. og følge vejledningen. Reservationerne sker efter det ukristelige princip: Først til mølle. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt hvor mange vi må være. I øjeblikket må vi være, hvis vi skal synge, 39 i Kirke Saaby og 29 i Kisserup. Reservationssystemet lukker ned for salg ved det relevante antal.


Morgenmøde uden morgenmad: Gyldenløves Høj
Onsdag den 6. januar kl. 9.30-11.00 i Kirke Saaby kirke

Midtpunktet for de sjællandske våbennedkastninger under 2. verdenskrig Foredragsholder Jan Christensen vil også i sit foredrag inddrage Ryegaard, hvor der var modtagelse af to faldskærmsagenter fra S.O.E. i marts 1945. Desuden ydede Greve Scheel hjælp til nedskudte allierede flyvere


Paulus - kristendommens grand old man Studiekreds om Paulus i Kirke Saaby
tirsdag den 19.1, 23.2 og 23.3 kl. 19.00-21.30 i Kirke Saaby Kirke

Hvem er Paulus? Var han kristen? Ville han reformere jødedommen? Hvad ønskede han med sine breve? Hvilken indflydelse fik han på kristendommen? Hvor gik hans mange rejser hen? Hvordan fortolker man hans breve?

”Få appetit på Paulus” Tirsdag den 19. januar ved Poul Joachim Stender Bortset fra Jesus er der ingen, der haft så stor betydning for kristendommen som Paulus. Næsten hver søndag læses hans breve op i kirken. Stender ønsker at gøre Paulus til det han er. En passioneret og spændende mand. Foredraget vil tage udgangspunkt i sognepræstens egen fascination af Paulus, af brevskrivningens kunst og af de steder i Grækenland, som Paulus besøgte.


Kirkespisning uden mad Pandemier i et historisk lys
Et foredrag af journalist Tommy Heisz
Onsdag den 20. januar kl. 19.30-21.30 i Kirke Saaby kirke

I 1918 rasede den spanske syge og slog 15.000 danskere ihjel. 102 år senere kom COVID-19 – en pandemi, som har spredt sig på en lignende måde. Gennem øjenvidneberetninger har Tommy Heisz i bogen Den Spanske Syge dokumenteret, hvordan danskerne reagerede i 1918. I dette foredrag sammenligner han de to pandemier og belyser, hvad vi kan lære af historien.


Filmklubben Bergman præsenterer: The Florida Project
Tirsdag den 26. januar kl. 19 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Halley er en ung, enlig mor, der har en datter, Moonee, på seks år. De bor på et farvestrålende motel i området lige udenfor Disney World. Det er sommer og Moonee leger med sine venner, mens Halley forsøger at tjene penge så, de kan betale maden og regningen til motellet. ’The Florida Project’ er en af årets mest anmelderroste film og er et enestående indblik i livet i skyggen af det normale og en hyldest til børns vidunderlige evne til at finde magien i alt. Vi kalder os en klub. Men alle er velkomne. Filmklubben Bergman er et samarbejde mellem Kirke Saaby-Kisserup sogne og Kirke Hyllinge- Lyndby sogne


Kyndelmissekoncert i Kirke Saaby kirke
Onsdag den 3. februar kl. 19.30

Fantastisk musik og smuk kyndelmissestemning Orgelkoncert ved Yuzuru Hiranaka, der er en verdenskendt organist

Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Kirkespisning uden mad Om Dannebrog jeg veed… med sognepræst Ole Bach Piekut
Kirke Saaby kirke - Onsdag den 10. februar kl. 19.30-21.30

Et folkeligt foredrag med en historisk halvdel om flaget og anden halvdel om flaget i poesien, hvor vi synger flagsange og -salmer undervejs. Der bydes i pausen på en forfriskning. Gratis entre. Ole Bach Piekut er kirkebogsførende præst i Tølløse. Han har flere år været feltpræst og udstationeret i Kosovo, Libanon, Afghanistan og Irak. I fritiden er Ole Bach Piekut løber - og ivrig jæger


Paulus - kristendommens grand old man Studiekreds om Paulus i Kirke Saaby
tirsdag den 23.2 og 23.3 kl. 19.00-21.30 i Kirke Saaby Kirke

Hvem er Paulus? Var han kristen? Ville han reformere jødedommen? Hvad ønskede han med sine breve? Hvilken indflydelse fik han på kristendommen? Hvor gik hans mange rejser hen? Hvordan fortolker man hans breve?

”Frihedsforkynderen Paulus” Tirsdag den 23. februar ved Katrine Winkel Holm, præst og debattør Skal man forstå, hvad Vesten er, og hvorfor Vesten er, som den er, skal man kende sin Paulus. Når vi i Vesten har udviklet frie, sekulære samfund, så har Paulus en meget stor del af æren. Han tog et lidenskabeligt opgør med tanken om, at den enkeltes liv og hele samfundet skal styres af hellige, urokkelige love. Når vi ikke slår op i hellig bog, når vi skal afgøre hvordan strafferetten skal se ud, og hvilken mad, der er halal eller kosher, så skyldes det i vid udstrækning Paulus. ”Til frihed har Kristus befriet jer”, lød det som en fanfare fra denne apostel, hvis frihedsbudskab er mere aktuelt end nogensinde før. 


Morgenmøde uden morgenmad Forfulgte kristne
Onsdag den 24. februar kl. 9.30 i Kirke Saaby kirke 

Foredrag ved Synne Garff, International chef i Bibelselskabet

Millioner af kristne myrdes, arresteres, diskrimineres og sendes på flugt. Verden oplever en af de største kristenforfølgelser i historien. 75 procent af al religiøs forfølgelse er rettet mod kristne. I Mellemøsten er de kristne ved at forsvinde. Hvad stiller vi op? International chef i Bibelselskabet, Synne Garff, har rejst i store dele af verdens konfliktområder og fulgt kristenforfølgelserne på nært hold. Igennem billeder giver hun indblik i forfølgelserne, og nogle bud på, hvordan vi kan hjælpe. Bibelselskabet arbejder sammen med 149 andre bibelselskaber igennem De Forenede Bibelselskaber, der opererer i mere 200 lande og territorier. Bibelselskabet støtter forfulgte og diskriminerede kristne med husly, mad, bibler, sjælesorg, fortalervirksomhed og tv om kristendom og tro.


Paulus - kristendommens grand old man Studiekreds om Paulus i Kirke Saaby
tirsdag den 23.3 kl. 19.00-21.30 i Kirke Saaby Kirke

Hvem er Paulus? Var han kristen? Ville han reformere jødedommen? Hvad ønskede han med sine breve? Hvilken indflydelse fik han på kristendommen? Hvor gik hans mange rejser hen? Hvordan fortolker man hans breve?

Paulus, jødedommen og kristendommen  - Tirsdag den 23. marts ved Professor emeritus, doktor-theol. Troels Engberg-Pedersen. Paulus er traditionelt blevet forstået som ’kristendommens anden grundlægger’: Efter Jesus selv var det Paulus, der formulerede nogle af de tanker, som blev grundlæggende i kristendommen, da den løsrev sig fra jødedommen. Sådan ser forskningen imidlertid slet ikke på det længere. Omkring 1980 blev det traditionelle Paulusbillede afløst af ’den nye Paulus’, som omkring 2000 igen blev afløst af ’den radikale Paulus’. Her forstår man Paulus inden for jødedommen: Paulus var jøde, og han forblev jøde. Han ville slet ikke ane, hvad ’kristendommen’ var for noget. Foredraget vil beskrive denne udvikling i forskningen og tage stilling til, hvilken betydning den har for, hvordan vi selv skal forstå kristendom nu.


 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning 
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø