Kirkespisning: Kristendommens betydning for samfundet
Onsdag d. 30. september kl 18:30 i Den gamle skole

AFLYST

Mød Charlotte Dyrmose, tidligere folketingspolitiker for konservative. Nu sognepræst i Ganløse og Slagskunde


Sangaften I Den gamle Skole
Torsdag den 8. oktober kl. 19.30.

AFLYST

Får vi mon igen mødes og synge sammen? Eller vil Covid-19 sætte en stopper?
Får vi vinter og sne i år, eller bliver vinteren endnu en af de grønne af slagsen?
Organist Anders Danman og Saaby Vokalensemble står parate for alt tænkeligt, med en bred vifte af sange om alt mellem kærlighed, kamp, frihed, årstiderne og folkelivet i stort og småt– sammen med alle, der har lyst til at synge et udpluk af de sange, I holder mest af – med udgangspunkt i Højskolesangbogen. Tag dig selv, din partner og nabo med til efterårets sangaften torsdag den 8. oktober klokken 19.30 - 21.30 i Den gamle Skole, Bogøvej 3 i Kirke Saaby. 
Enhver er velkommen til arrangementet. Der er gratis adgang, og der kræves ingen tilmelding.

 Der vil som altid være kaffe/te og lidt kage i pausen. Arrangeres i samarbejde med Såby-Kisserup Menighedsråd.


Morgenmøde:    ”Om Dannebrog jeg veed…”
Onsdag den 28. oktober kl. 9.30 - Den Gamle Skole

AFLYST

Et sang foredrag om Dannebrog. Sognepræst i Tølløse og feltpræst Ole Bach Piekut fortæller om Danneborgs historie og tilblivelse og ikke mindst om flaget i poesien.  Vi skal synge kendte og elskede sange om Danneborg, samt de knap så kendte som generationerne før os holdt så meget af.

Gennem foredrag og fællessang udfoldes og genopfriskes historien om Dannebrog, der fejrede 900 års jubilæum sidste år. 


Evensong i Kirke Saaby kirke 
Torsdag den 29. oktober kl. 17.00

AFLYST

Medvirkende er Poul Joachim Stender, prædikant; Saaby Vokalensemble, Therese Harris Buus Nielsen og Djina Mai-Mai, sopran og Yuzuru Hiranaka, orgel, under ledelse af Anders Danman.

 ”Evensong” – hvad er nu det? Jo, En Gudstjeneste hentet fra den anglikanske kirke, bestående af korsang, bønner, salmer og læsninger; tidspunktet er ”after work” - her kan du i rolige rammer bede en bøn, lytte til korsang, synge med på en aftensang og stadig nå hjem til TV-avis og aftensmad!

Det er første gang vi prøver denne form for Gudstjeneste i sognet, så kom og vær med til at skabe en ny tradition! Hvis traditionen fortsætter, vil kirkens Evensong fremover finde sted torsdagen før Allehelgen , hvor mange har et ekstra behov for eftertanke, ihukommelse og trøst.

Bortset fra at vi fælles synger salmer og efterårssange, hører en solosang og lytter til et par læsninger, måske beder en bøn, sætter vi i år fokus på fransk kirkemusik på latin. Saaby Vokalensemble (SAVE) vil sammen med organisten Yuzuru Hiranaka opføre et par franske korværker, dels Charles Gounods (1818-1893), smukke, melodiske  Messe à deux voix égales i C-dur, dels Gabriel Faures (1845-1924) lidt mere moderne Agnus Dei fra Messe Basse.  Det franske tema fortsætter med Franz Liszt, som ganske vist blev født i Ungarn, og var ungarsk nationalist, men regnes som repræsentant for den franske romantik.  Mellem 1860 og 1866 skrev Liszt tre begravelses Oder, og alle eksisterer i forskellige versioner – for orkester, for orgel og for 2- og 4-hændigt klaver. Den udtryksfulde Les Morts – Oraison skrev han for sin egen søn Daniel, der døde i en alder af blot 20 år. Musikken bygger på en Ode af den franske forfatter Abbé Felicité de Lamennais (1782-1854). Hver linie ender med ordene ”velsignede er de døde der dør i Guds nåde”, og ved at følge digterens struktur opnår Liszt en højst original form. Gå ikke glip af dette specielle og sjældent opførte værk


Filmklubben Bergman: Green Book
Torsdag den 29. oktober kl. 19

Vi kalder os en filmklub, men alle er velkomne 

Birgit Svendsen, sognepræst i Rye-Sonnerup er gået på pension. Nu kører filmklubben som et samarbejde mellem Kirke Hyllinge-Lyndby og Kirke Saaby-Kisserup. Mellem præsterne Lars Munch, Mette Griffenfeldt Merrald og Poul Joachim Stender .

 Første film, Green Book, vises i Kirke Hyllinge præstegård, Bygaden 33, Kirke Hyllinge En af de film som er hjertevarm og hvor persongalleriet når ind under huden på en. Både Viggo Mortensen og Mahershala Ali spiller overbevisende. Historien er måske velkendt med to personer fra hver sin kulturelle baggrund som kolliderer i deres møde, men historien serveres med en stor nok portion humor og varme til, at det er uden betydning. Det er en film alle bør se. Udover en fantastisk historie med helt fænomenalt skuespil, så er dette i bund og grund en film om venskab på tværs af kultur, race og status. Det er en film, der får gang i hele følelsesregisteret


Allehelgensdag i Kisserup og Kirke Saaby
Søndag den 1. november Kl. 9 i  Kisserup og 10.30 i Kirke Saaby

Vi mindes i vores to kirker alle vores døde siden sidste Allehelgens. Navnene bliver læst. Der tændes lys for hvert enkelt. I Kirke Saaby slutter vi gudstjenesten ved at bære kirkens blomster til fællesgraven og bede og synge på kirkegården. Til sidst serveres en suppe og vi spiser mellem gravene.


Morgenmøde:  Erindringer fra et liv i et grænseland under forandring
Onsdag den 4. november kl. 9.30  - Den gamle Skole

Erindringer fra et liv i et grænseland under forandring - foredrag ved Grænseforeningens generalsekretær Knud-Erik Therkelsen

 Fra ung højskoleelev i 1974 med rødder i bl.a. Vestjylland og siden lærer på Rønshoved Højskole (1983), højskoleforstander på Højskolen Østersøen i 1993 og generalsekretær i Grænseforeningen kender Knud-Erik Therkelsen krydsfeltet mellem tysk fjendebillede og tyske venskaber på andre måder end de fleste. Foredraget perspektiverer personlige oplevelser ud i den store fortælling – den lange vandring fra modsætning til grænsedragning/Genforening og fredelig sameksistens.

Via den personlige fortælling sættes Genforeningen i 1920 ind i et nutidigt perspektiv. Hvorfor skal vi overhovedet beskæftige os med begivenhederne for 100 år siden? Hvad er relevansen i dag? Foredraget vinkler historiefortællingen respektfuldt, men på en måde, så begivenhederne dengang sættes i sammenhæng med nutidens udfordringer. Hvor peger grænsedragningen i 1920 hen i nutid og fremtid, hvor grænsebegreb, grænseland og identitet er under forandring. Foredraget stiller nye spørgsmål til historien for at få nye svar, og dermed nye perspektiver


Kirkespisning: Mellem tårer og smil
Onsdag den 25. november kl. 18.30-21.00 - Kirke Saaby kirke og den gamle Skole

 Bente Andersen, Kirke Saaby, er en positiv, livsglad og dedikeret medarbejder med en høj arbejdsmoral. Hun brænder så meget for sit arbejde, at hun ender med at brænde sit lys i begge ender.

Med udgangspunkt i sin bog ”Mellem tårer og smil” fortæller Bente i sit foredrag, hvordan det kunne gå så galt. Hun kommer med flere bud på, hvordan vi stopper den stigende stress på arbejdsmarkedet. En ledelse bygget på kontrol og hierarki skal erstattes af tillid og respekt, åben og ærlig dialog. Et alvorligt emne, som Bente på sin naturlige måde krydrer med morsomme indslag og emner til eftertanke


Provstigudstjeneste
Søndag den 22. november kl. 10.30 Kirke Saaby kirke og de omkringliggende bygninger

Lejre Provsti afholder provstigudstjeneste i Kirke Saaby kirke søndag den 22. november kl. 10.30. Prædikant Poul Joachim Stender. Musik Anders Danman og Therese Nielsen. Temaet for gudstjenesten, der falder på den sidste søndag i kirkeåret, er de sidste tider, de sidste dage af kirkeåret, de sidste rester af livet, de sidste ord. Efter gudstjenesten serverer Kirke Saaby forsamlingshus, der ligger tæt ved kirken, to helstegte take-away pattegrise i brød.  Maden serveres udenfor. Men se gerne ind i landsbyens hyggelige forsamlingshus. Hvis man er til vin, violinspil og den sidste vilje (der udleveres som et inspirationsark) kan man spise sin take-away gris i præstegårdens konfirmandstue.  Er man til lokal øl og jazz  og et åndeligt testamente (der udleveres som inspirationsark) foregår det i sognegården, som i Kirke Saaby har navnet: Den gamle Skole. Tjek i dagene op til arrangementet om corona-regler kan have medført ændringer eller aflysning.


 

 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning 
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø