PÅSKEN 2018

 

Palmesøndag med børnegudstjeneste
Den gamle Skole, Kirke Saaby Søndag den 25. marts kl. 10.30

Børnegudstjeneste med medvirken af Såby Børnekor ”Såby-noderne” under ledelse af Marie Villadsen og Anders Danman. Herefter besøg af Klovnen Tape og til sidst æggejagt i præstegårdshaven.  


Skærtorsdag i Kisserup kirke
Torsdag den 29. marts kl. 10.30

Musikken skærtorsdag forsøger med inderligt og udtryksfuldt melodistof at understrege og bekræfte fællesskabet og det centrale budskab om syndernes forladelse, som i César Francks velkendte Panis Angelicus og Anders Danmans nyskrevne solomotet ”Se, vi går op til Jerusalem”.  


Langfredag - Påske på slottet Et påskearrangement på Trudsholm slot  
Fredag den 30. marts kl. 12 på Trudsholm gods. Gratis entre

 Langfredag levendegøres påskens dramatiske forløb på slottet Trudsholm. I parken holder Jesu sit indtog Palmesøndag omgivet af kameler, æsler og folkeskarer der vifter med palmegrene og røde klæder. Skærtorsdag spiser Jesus med sine disciple i slottets køkken. Mød skuespillere der udfolder skærtorsdagens drama. Modtag nadveren eller få fødderne vasket af lokale fodterapeuter. Langfredag er påskens sorte hul. Oplev tomheden i et af slottets mørke, tillukkede kamre.

Påskesøndag, Jesu opstandelse, finder sted i slotsalen med sang og dans. Efter dramaet inviteres der på suppe i slottets lade og sort Langfredags øl, mens påskens drama endnu engang gentages - denne gang filmisk.

NB Der vil ikke blive sparet på fantastisk musik og sang, dygtige skuespillere og dramatiske effekter. .         


Påskedag i Kisserup kirke
Søndag den 1. april kl. 10.30 i Kisserup kirke

Påskedag er søndagenes søndag, dagen over alle dage. Universet jubler i kor, fordi døden er overvundet. Den valgte musik er koncentreret om kamp og sejr, glæde og opstandelse, som i Knut Nystedts (1915-2014) ”Han er opstanden” og John Frandsens (f. 1956) motet ”I dødens bånd vor frelser lå”.


Morgenmøde: Med livet som indsats
Den gamle Skole, Kirke Saaby Onsdag den 4. april kl. 9.30-11.00  

 En feltpræsts beretninger fra krigszonen i Afghanistan og den efterfølgende hjemvendte kamp for at undgå livstid fængsel. Victor Greve om feltpræstens rolle blandt soldaterne: ”Det drejer sig om, at forkynde Guds ord, dér hvor man nu står - ind i den situation, hvori man nu befinder sig; i dette tilfælde midt i krigens helvede. Rent praktisk vil det sige at holde ugentlige gudstjenester, når krigen tillader det, og i visse tilfælde også når den ikke tillader det. At være feltpræst er at lytte og tale med soldaterne om deres frustrationer og ængstelser, deres bekymringer og angst. Det er at være et menneske, de kan læne sig op ad, det er at være skulderen, de kan græde ud ved, når krigens gru overmander dem … Her hjælper ingen kære mor. Her ser man døden i øjnene og må acceptere den som et dagligt livsvilkår. Hver eneste dag har døden som fortegn. Derfor skal og kan feltpræsten ikke gemme sig, men han skal stå frem med ord og handling. Han skal være en støtte og tage del i fællesskabet og dele vilkår med sin menighed, med soldaterne. At dele vilkår med ”drengene” betyder, at man er villig til at gennemleve de samme rædsler, som dem, så man kan føre en fortrolig og troværdig sjælesørgerisk samtale og bevare den forkyndelsesmæssige autoritet. At være der, hvor ”drengene” er, uanset tid og sted, fare eller ikke fare - det er, at være feltpræst for sin menighed”.


Koncert: Det dufter lysegrønt i Kisserup kirke
Onsdag den 2. maj kl. 20.00 i Kisserup kirke.

”Det dufter lysegrønt…” - Forårskoncert med kammerkoret VIVA, Frederikssund. Hovedsagelig nordisk og engelsk musik af John Rutter, Cat Stevens og Benny Andersson med flere.   ”Kammerkoret VIVA er et 4-stemmigt kor, der arbejder seriøst og målrettet for at finde den gode korklang frem i musikken. Korets synger klassiske korsatser, dansk og nordisk kormusik, krydret med musik fra den mere verdslige side.” Gratis adgang og forfriskninger i våbenhuset


Sogneudflugt til Gavnø slotspark
Onsdag den 16. maj

Afgang fra Kirke Saaby kl. 9.00. Hjemkomst 17.00 Pris 100 kr.    (Ønsker man buffet på stedet koster det 179 kr. ekstra.)

 I slutningen af april og i maj kan Danmarks største tulipanfestival opleves i den historiske slotspark. på Gavnø Flere tusinde tulipansorter i eventyrlige farvespil, fremvises i en enestående pallette af sorter, bede og sammensætninger. De førende løgavlere i Danmark viser deres ypperste præstationer. Tulipanudstillingen har siden sin begyndelse i 1957 været og er i dag stadig Danmarks største af sin art og kendt i udlandet. Hvert år i oktober måned lægger slotsgartnerne tusindvis af blomsterløg i jorden. Hvert år er det nye løg, som udstilles og nye formationer af bede og farvesammensætninger, som skabes i parken. Ikke to sæsoner er ens.   Også mulighed for at besøge slottet og kirken.   Der er mulighed for at spise i parkens restaurant eller at tage sin madpakke med.  

Hurtig tilmelding anbefales på kriga@km.dk eller pjs@km.dk eller 46492117


Pinsegudstjeneste
Søndag den 20. maj kl. 10.30

 i Kirke Saaby præstegårdshave med Therese Harris Buus Nielsen og hendes band Under the Canopy of tales.   

 Kom til udendørsgudstjeneste med sus i løvet og smuk musik og et opløftende budskab. Efter gudstjenesten boblende rosa vin.


Barokkoncert
Søndag den 27. maj kl. 16.00 i Kisserup kirke

 Skøn, svingende barokmusik på tidstro instrumenter med ensembler fra Musikhögskolan i Malmö, under ledelse af Cecilia Kjelldén, blokfløjte og Anders Danman, cembalo. Musikhögskolan i Malmö, et fakultet af Lunds Universitet, har en udbredt koncertvirksomhed. En stor international udveksling af lærere og studerende skaber et kreativt og inspirerende miljø. Hvert år uddannes hundredevis af musikere i alt fra orkesterspil, jazz, fusion, kammermusik og cembalospil til afrikansk trommeteknik. Kirkens organist, Anders Danman har været tilknyttet Musikhögskolan siden 1991. Gratis adgang og forfriskninger i våbenhuset efter koncerten.


Grundlovsfest i Kirke Saaby præstegård
Tirsdag den 5. juni kl. 13.00  

Grundlovstale, musik, madboder, øl boder, gymnastikopvisning og ikke mindst et stort kræmmermarked. Alle der har noget at sælge, kan gratis få en bod. Medbring blot selv, det der skal bruges til udstillingen. Boderne kan stilles op fra kl. 10.00.


 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning
Konfirmander 2017
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø