Lille Knud - Præstesøn, polarforsker og forfører
Morgenmøde onsdag den 30. januar kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

En af det 19. århundredes største danskere var kun en meter og tres. Grønlænderne kaldte ham Kununguaq - Lille Knud. Men i dag kan vi bl.a. takke præstesønnen fra Jakobshavn for, at Danmark regnes for en arktisk stormagt. Foredraget holdes af Jon Kaldan, tidligere udenrigskorrespondent for DR. Han er i dag museumsvært i Knud Rasmussens Hus i Hundested og fortæller om den lille danske polarforsker med kvindetække, der også blev grønlændernes store helt og forbillede.


”Fra Castello til Pergolesi – passion og følelser i baroktidens Italien”
Kirke Saaby kirke onsdag den 30. januar kl. 19.30

Roberto Falcone, barokviolin og Anders Danman, cembalo og orgel. En spændende rejse omkring følelserne fra nord- til syditalien gennem nogle udtryksfulde italienske barokmusikværker. Musik af Dario Castello, Uccellini, Bertali, Corelli, Vivaldi, D. Scarlatti og G. B. Pergolesi. ROBERTO FALCONE spiller violin og barokviolin, er italiener, og siden 2002 været bosat i Danmark. Han har studeret i Lugano, Bologna og Milano, bl.a. hos Carlo Chiarappa med diplomeksamen ”cum laude”.

Roberto har samarbejdet med Europas førende ensembler for tidlig musik og har en lang række cd-indspillinger bag sig. Aktiv koncertvirksomhed med symfoniorkestre og kammerensembler i hele Europa. Læs mere på www.authentia. net. ANDERS DANMAN har studeret musikvidenskab ved Lunds Universitet, klaver ved Musikhögskolan i Malmö og komposition og kontrapunkt hos prof. Jan Mægaard i København. Fra 1984 videregående studier hos prof. Ton Koopman ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam, med afsluttende diplomeksamen i cembalo og basso continuo. Sideløbende orgelstudier, med privatist eksamen fra Roskilde Kirkemusikskole i 1998. Organist ved Kirke Saaby og Kisserup kirker siden 2000. Læs mere på www.danman.dk.

Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Filmklubben Bergmann er på spil igen
Tirsdag den 5. februar kl. 19.00 i Rye præstegård

FRANTZ En ung pige Anna, klædt helt i sort med en hvid blomsterbuket i hånden, går gennem landsbyen gader for at nå til kirkegården og lægge blomsterne og opdage, at der allerede ligger en stor buket. Fra hvem og hvorfor? Det er det, filmen Frantz handler om. En film i sort/hvide billeder, som gennemspilles i en dirrende spændt tone. En duft af en verden af i går. Jo den franske instruktør François Ozons film fra 2016 Frantz er noget ganske særligt. Vi er i den lille tyske by Oldenburg kort efter første verdenskrigs ophør. Tyskerne har tabt, franskmændene vundet; men begge lande har dybe sår. I tusindvis af unge mænd har mistet livet på begge sider af skyttegravene. Annas forlovede, Frantz, blev dræbt under krigen, og hun bor nu hos svigerforældrene som en slags erstatningsbarn. Et ældre sorgtynget lægeægtepar, der har mistet deres eneste søn. ”Alle franskmænd er min søns morder” erklærer Annas svigerfar kategorisk. Og så kommer franskmanden Adrien til byen; det er ham, der har lagt blomsterne på graven, og lidt efter lidt oprulles historien, og sandheden afdækkes. Eller er det sandheden? Frantz er en genindspilning af den store tysk/amerikanske filminstruktør Ernst Lubitschs Manden der dræbte fra 1932, som Hitler forbød på grund af dens pacifistiske budskab.

Vi kalder det en klub, men alle er hjertelig velkomne!


Pastor Janssons fristelser
Foredrag af Orøpræsten Kirsten Schmidt
Kirkespisning onsdag den 6. februar kl. 18.30 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Et foredrag af Kirsten Schmidt om tilblivelsen af romanen ”Pastor Janssons fristelser” og de følgende præsteromaner samt nødvendigheden af, at hun åbnede sit eget forlag: MinaLobata. Et humoristisk foredrag krydret med oplæsning.


Fra Luther til lige lovlig moderne
Morgenmøde onsdag den 20. februar kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole

Kirke Saaby og Kisserup har i løbet af 2017 og 2018 samlet tusindvis af kroner ind til Bibelselskabet, som, efter vores ønske, har brugt pengene til at støtte forfulgte kristne. Men hvad er bibelselskabet? Generalsekretær i Bibelselskabet, Birgitte Stoklund Larsen, fortæller om bibeloversættelse, Luther og reformationen. Bibelen skal kunne læses af enhver. Det var et centralt anliggende for Martin Luther, der oversatte Bibelen med det talte dagligsprog som ideal. Hvordan arbejder Bibelselskabet i dag med oversættelse? Konkrete eksempler fra det aktuelle oversætterarbejde - med historiske og aktuelle perspektiveringer.


Koncert med KEFAS Gospel Choir
Kirke Saaby kirke søndag den 24. februar kl. 19.30

Oplev et dansk gospelkor, som ikke kun har begejstret danskerne, men også har imponeret det sorte publikum i USA og England! Det københavnske gospelkor Kefas har eksisteret siden 1975 og har i 30 år markeret sig som et af de bedste bud på et dansk kor med en sort lyd. Kefas synger den moderne, autentiske og medrivende gospel, som kan opleves i de fleste sorte kirker i USA, og koret har da også begejstret fra Skagen til Seattle og fra Bornholm til Brighton. Som det eneste danske gospelkor har Kefas sunget for et rent sort publikum under en turné i USA. Her konkluderede Washington Post endda, at Danes have soul! KEFAS besøger Saaby kirke med solister, pianist og dirigent, og vi kan glæde os til såvel stille ballader som til energifyldte up-tempo gospelnumre og kendte syng-med gospelklassikere. Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning
Konfirmander 2018
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø