Kirkespisning: Kan bedstemor gå i cowboystøvler?
20. november kl. 18.30-21.00 i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole

Camilla Lindemanns foredrag drejer sig om livsvalg og om at blive ældre i en ungdomsfikseret tid. Hun er 70 år, journalist og forfatter. Hun var i 30 år chefredaktør for diverse magasiner og ugeblade (hos Aller.) Siden 2011 har hun skrevet fire bøger, blandt andre: ”60 MED MERE - livskvalitet har ingen alder”, der udkom i 2017. Her har hun samlet egne erfaringer med at blive ældre og har desuden interviewet 20 forskellige mennesker, kendte og ukendte, eksperter og andre livskloge folk, om alt fra: Må bedsteforældre stråle i rødt? Interesserer de sig for sex? Kan man skifte karriere, når man er 70? Overtager vemoden, når man bliver gammel? Hvem er man, når man ikke arbejder mere? Er det i orden ikke at passe børnebørn, fordi man skal spille golf? Er det forsvarligt at blive far som 60- årig, og hvordan kommer man videre efter tabet af to ægtefæller? Kan man tillade sig at have rynker, når botox er en mulighed? Tør jeg melde mig som besøgsven? Bør jeg frygte døden? Foredraget tager os igennem ældrelivet, der er forskelligt fra det ældreliv, vore forældre levede. Camilla fortæller om at tage afsked med fastansættelse på arbejdsmarkedet, om arbejdet med bogen og de erfaringer, hun gjorde undervejs. Og ikke mindst om mødet med de medvirkende, der har vidt forskellige tilgange til at blive ældre. I 2018 udkom Camilla med bogen: ”Mit liv som Enestående, 16 samtaler om det modne singleliv.” Også tanker fra denne bog bliver inddraget i foredraget. Ud over eftertanke bliver der plads til latter undervejs, ligesom der falder nogle konkrete råd af. Foredraget varer ca. en time, og så er der mulighed for at stille spørgsmål. Et af Camillas mottoer er: Hellere være i gang end være helt færdig.


Filmklubben Bergman Loving Vincent
Tirsdag den 26. november kl.19.00 i Den gamle Skole i Kirke Saaby

En såret mand vakler den 29. juli 1890 ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Hvad skete der? Sådan spørger de to instruktører, den polske Dorota Kobiela, og den britiske Hugh Welchman i fællesskab i deres film fra 2017. Med det udgangspunkt har de gjort Loving Vincent til en krimi, der kredser sig tættere ind på den eftermiddag, hvor van Gogh vaklede ind til den lokale læge med et dødeligt sår i maven. Manden, der stiller spørgsmålene, er Armand Roulin, søn af en lokal postmand. Armand forestiller sig det, vi alle gerne vil se, en mordgåde, et højt svunget drama om drabet på et geni. I stedet afdækker han en trist skæbne, et maniodepressivt og ulykkeligt menneske, der malede og tegnede for at helbrede sig selv, og som i sin mani skabte en original teknik, der kunne bane vej for tusinder af andre kunstnere. Filmen blev nomineret til en Oscar i kategorien Bedste animationsfilm og vandt samme pris ved European Film Awards. Vi kalder det en klub, men alle er hjertelig velkomne.


Festgudstjeneste Kirke Saaby kirke
søndag den 1. december kl. 10.30

Festgudstjeneste til 1. søndag i advent med medvirken af Therese Harris Buus Nielsen, sopran og Klaus Bjørn Olsen, trompet.


Dagplejejul i Den gamle Skole
Kirke Saaby, tirsdag den 10. december kl. 9.30

Sang og musik i kirken. Juletræ og julegodt i Den gamle Skole.


Børnehavejul i Den gamle Skole
kirke Saaby, onsdag den 11. december kl. 9.30

Sang og musik i kirken. Juletræ og julegodt i Den gamle Skole


Julekoncert
Kirke Saaby kirke søndag den 15. december kl. 15.00

Det bliver festligt igen – efter et par års pause – at kunne afholde årets julekoncert i Saaby kirke i det smukke nyrenoverede kirkerum. Børnekoret Saabynoderne glæder sig til at indlede koncerten med det traditionelle LUCIA-optog og lade en lille buket af smukke og fine julesange klinge under hvælvingerne. Det sker under ledelse af korleder Marie Villadsen og kirkens organist Anders Danman. Herefter overtager DisQant ledet af organist og korleder Camilla Donovan eftermiddagens højtidelighed og fører koncerten til ende. DisQant er et damekor stiftet i 1951 under navnet Roskilde Damekor. Koret har i dag ca. 25 sangere. Det er et amatørkor, men der arbejdes målrettet med klang og udtryk. Camilla har dirigeret siden 1999. Koret synger som regel traditionel klassisk kormusik, men tager gerne mod udfordringer. F.eks. har de optrådt med korimprovisation i samarbejde med installationskunstneren Maj Hasager, ved en elektronisk meditationskoncert med Claus Thorsager Olesen og senest en hyldestkoncert til Kim Larsen i samarbejde med bandet State of Mind. Ved julekoncerten i Kirke Saaby vil der bl. a. være musik af Bach og Mendelssohn på programmet, men også nyere julehits og kendte danske julesange. Hjertelig velkommen til en dejlig stund med vellyd midt i juletravlheden! Gratis adgang.


De 9 læsninger
Kisserup kirke tirsdag den 17. december kl. 19.30

I adventstiden står traditionerne i kø, og en af dem er de 9 læsninger – en stemningsfuld begivenhed med bibelske læsninger afvekslende med musikindslag. Gennem de ni bibeltekster fortælles om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse, sådan som den udspilles i den bibelske hi storie. Traditionen med de ni læsninger stammer fra England, hvor den blev holdt første gang i 1918 i King´s College i Cambridge. Therese Harris Buus Nielsen, Djina Mai-Mai og Saaby Vokalensemble SAVE synger, Roberto Falcone spiller barokviolin og Anders Danman akkompagnerer på orgel og klaver. Liturg er sognepræst Poul Joachim Stender.


Skolejul
Torsdag den 19. december fra kl. 8.00 i Kirke Saaby kirke


Jul før jul
Søndag den 22. december kl. 16 i Kisserup og 17.00 i Kirke Saaby

Hvis man ikke har tid til at gå i kirke juleaften, så se ind til julegudstjeneste den 22. december. Vi holder julegudstjenester fuldstændig som var det juleaften. Masser af julesalmer, tændte juletræer og et glas juleøl i våbenhuset med pebernødder til.


Juleaften
Tirsdag den 24. december, Kirke Saaby kirke kl. 12.30 og 14.00, Kisserup kirke kl. 15.00

Meget mere festligt, bevægende og stemningsfuldt bliver det ikke, når sognets kirker ringer ind til gudstjenester juleaftens dag. Med Erik Rasmussen, trompet og flügelhorn og Therese Harris Buus Nielsen, sopran


Sidste dag i året i Kirke Saaby kirke
Tirsdag den 31. december kl. 15.00

Inden nytårsfestlighederne går i gang, inviterer vi til en lidt anderledes gudstjeneste, hvor vi gennem musik, ord og stilhed vil betragte året, der gik og året, der er på vej. Efter gudstjenesten nyder vi sammen et glas champagne og kransekage. Med trompetisten Erik Rasmussen og kirkesanger Therese Harris Buus Nielsen.


Morgenmøde: ”Du løfter mig ­ om sorg, kærlighed og taknemmelighed”
Kirke Saaby, onsdag den 8. januar kl. 9.30-11.00

Foredragsholderen Inge Møllehave kommer ind på nogle af sorgens mange ansigter. Blandt andet tendensen til at ældres sorg overses Hun fortæller om, hvad der har hjulpet hende, da hun mistede sin mand Erling Møllehave. Ligeledes om hans digte til hende, om tro og bøn og om taknemmelighed for den store kærlig hed, der blev hende forundt. Inge Møllehave er aktuel med bogen Du løfter mig. Hun mistede i sommeren 2017 sin mand, Erling Møllehave, efter et sygdomsforløb. Hendes verden ændrede sig på et splitsekund. Hun fortæller hudløst ærligt om at miste fodfæstet og sidde handlingslammet tilbage, alene i hverdagen, men også om langsomt at finde balancegangen og roen igen.


Sådan blev vi kristne en rejse i Jesus og Paulus fodspor
Hvalsø-Særløse og Kirke Saaby-Kisserup inviterer til fællesarrangement i Hvalsø sognegård. Tirsdag den 21. januar kl. 18.30

Politikeren Naser Khader er aktuel med bog om, hvordan vi blev kristne. Naser Khader kom som 11årig til Danmark fra Syrien, og nærmest fra første dag blev han fascineret af danskernes forhold til Kristendommen. Han har tidligere beskrevet sit møde mellem sin arabiske baggrund og danskernes pro testantisme, og få har som han formået at udfordre og skabe forbindelser mellem de to positioner. Og taget slagene for det. Siden han i 2015 tog en masteruddannelse i teologi, har Naser Khaders interesse for Biblens historier kun vokset sig større, og undervejs fik han via apostlen Paulus et helt nyt perspektiv på Kristendommen. I Sådan blev vi kristne – en rejse i Jesus’ og Paulus’ fodspor fortæller Naser Khader historien om jøden Saulus, der i årene efter Jesus’ død forfølger de nye kristne. Men efter at have set Jesus i et drømmesyn bliver han omvendt, tager navnet Paulus og vier sit liv til at udbrede det kristne budskab.  I bogen tager Naser Khader læseren med til Israel og Palæstina, hvor han rejser i de fodspor, Jesus og Paulus trådte for cirka 2.000 år siden. Undervejs trækker teologen og folketingspolitikeren røde tråde fra Det gamle Testamente over kristendommens indførelse i Danmark til Reformationen. Og undervejs forsøger han at besvare det store spørgsmål, om kristendommen overhovedet ville se ud som den gør, hvis ikke det havde været for Paulus.


Kirkespisning: Kunsten at leve et meningsfuldt liv
Den gamle Skole, Kirke Saaby, onsdag den 22. januar kl. 18.30-21.00

Foredrag af læge, forfatter og klinisk sexolog Jesper BayHansen Flere og flere danskere efterlyser større glæde og mere mening i livet. Men hvordan får man det? Få indblik i, hvorfor meningsfuldhed er en meget vigtig del af alle menneskers trivsel. Med afsæt i den nyeste viden om livsglæde, mening, autenticitet, robusthed og trivsel kan du blive klogere på kunsten at leve et meningsfuldt liv. Efter foredraget vil du komme hjem med masser af inspiration til, hvordan du kan leve et liv med mindre stress og større indre ro, robusthed, livsglæde, gejst og ikke mindst mening Læge, forfatter, sexolog Jesper Bay-Hansen giver anvisninger til et meningsfyldt liv.


Kyndelmissekoncert med roskilde Studiekor
Kisserup kirke søndag den 2. februar kl. 19.30

Halvdelen af vinteren er gået, kulden er på sit højeste, men dagene bliver længere, og lyset titter så småt frem igen. Aftenens koncert hylder frost, lys og natur og byder på smukke danske sange som for eksempel ”Det er hvidt herude” og ”I sne står urt og busk i skjul” med tekst af B. S. Ingemann og musik af Th. Laub. Flere af de kendte tekster får nye klæder i melodier af Niels la Cour, Nina Fischer og Poul Hamburger; musik af Michael Bojesen m.fl. er også på programmet til en fin og stemningsfuld vinterkoncert. Roskilde Studiekor blev dannet i 1980 som et ad hoc kor oprindeligt med unge gymnasieelever fra Roskilde Katedralskole under ledelse af Ole Hannibal, som dirigerede koret de første 25 år. Koret har gennem de snart 40 år, det har eksisteret, givet utallige koncerter både a capella og i samarbejde med professionelle musikere såvel i Danmark som på ti større udlandsrejser. Repertoiret er overvejende klassisk – både verdsligt og kirkeligt – fra flere århundreder, samt nyere kormusik og nordisk folketone. Koncerten dirigeres af Fili pe Cavalheiro, korets dirigent siden september 2019. Han er uddannet i komposition fra MK i Lissabon og i direktion fra både MK i Lissabon og College-Conservatory of Music i Cincinnati, USA. Filipe har stået i spidsen for utallige professionelle kor og orkestre i ind- og udland. I Danmark er han fast dirigent for Kammerkoret Musica og kammerorkestret Musica og har siden 2014 også været korsyngemester for opera Hedeland. Der vil brænde fakler hele vejen op til kirken og serveres en forfriskning i våbenhuset efter koncerten. Gratis adgang.


Morgenmøde: Samtalerum
Den gamle Skole, onsdag den 12. februar kl. 9.30-11.00

Mød den nye præst i Rorup og Glim sogne, Karen Ringsmose, der netop har udgivet bogen: SAMTALERUM Eksistenssamtaler for voksne i folkekirken I teori og praksis kommer bogen med bud på, hvordan folkekirken kan imødekomme interessen for eksisten tielle spørgs mål.


Filmklubben Bergman: De uskyldige
Den gamle Skole, Kirke Saaby. Bogøvej 3, tirsdag den 25. februar kl. 19.00

I filmen ”De uskyldige” bliver den unge franske læge Mathilde sendt til Polen i 1945. Kvinden arbejder for Røde Kors og skal assistere med behandlingen af overlevende fra de tyske koncentrationslejre.  En dag bliver hun sendt til et kloster, hvor en nonne beder om hendes hjælp. Her opdager Mathilde, at flere af søstrene har været udsat for overgreb fra de sovjetiske soldater og er blevet gravide. For nonnerne, der ikke kan forene deres tro med graviditeten, bliver den kvindelige læge deres eneste håb. ”De uskyldige” er et fransk drama instrueret af kvinden bag filmen Coco før Chanel, instruktøren Anne Fontaine. På rollelisten er Agata Kulesza, som tidligere har medvirket i det Oscar-vindende drama Ida, der også handler om en polsk nonne berørt af Anden Verdenskrig.


Kirkespisning med bilentusiasten og præstesønnen Joachim Kay Stender
Onsdag den 26. februar kl. 18.30 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Han har været grebet af biler siden han var få måneder gamel. Hans første ord var bil. Hans kærester bød han op til dans i Kirke Saaby præstegård med lydoptagelser af accelererende biler. Han har arbejdet for Ford Danmark og nu for Gran Turismo cars, hvor han markedsfører verdens dy reste og hurtigste biler. Mød en passioneret mand, der kan høre en symfoni i en Ferrari og se Guds nåde i formen på en Maserati.


Fokus på klimaet med rødvin og ost
Kirke Saaby præstegård onsdag den 4. marts kl. 19.30

Kirke Saaby og Kisserup sogne sætter fokus på klimaet med en række af klimaaftener i konfirmandstuen på Bogøvej 1. Mød Lone Seir Carstensen, vejrvært på TV2, der primært beskæftiger sig med meteorologi, vejret de kommende 1-10 døgn, men er lige som de fleste andre også opmærksom på, at jordens klima er under forandring.  Lone Seir Carstensen vil forsøge at belyse:  - Hvad ved vi om klimaets udvikling indtil nu? - Hvad sker i fremtiden ifølge klimaberegningerne? - Konsekvenser i verden og herhjemme - Hvad kan/og bør vi gøre


Kirkespisning: Kristendommens betydning for samfundet
Onsdag den 11. marts kl. 18.30 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Charlotte Dyremose var politiker. I dag er hun præst. Men en meget samfundsengageret præst. Mød hendes analyse om kristendommens betydning for samfundet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning
Konfirmander 2018
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø