Filmklubben Bergman, et samarbejdet mellem Kirke Hyllinge og Kirke Saaby, præsenterer:
Ostrov (øen)
Tirsdag den 26. oktober kl. 19.00 i Kirke Hyllinge præstegård, Bygaden 33, 4070 Kirke Hyllinge

Den russiske film Ostrov (øen). Filmen er måske en af de smukkeste og mest bevægende film, som filmklubben Bergman endnu har vist. En gribende skildring af en russisk munks kamp og bod og længsel efter tilgivelse for en synd, som han som ung begik. Filmen giver et stærk indblik i ortodoksien, som er den dominerende kristne retning blandt andet i Rusland og Grækenland. Filmen har ikke danske tekster, men engelske. Men monologerne er korte og det er nemt at følge med, hvis man har engelsk på begynderniveau. Bergman kalder sig en filmklub, men alle er velkomne til at opleve en stærk film og bagefter få en snak om filmens indhold og budskab.

Til toppen

 

Kirkespisning i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole Pandemier i et historisk lys
Et foredrag af journalist Tommy Heisz onsdag den 27. oktober kl. 18.30

I 1918 rasede den spanske syge og slog 15.000 danskere ihjel. 102 år senere kom COVID-19 – en pandemi, som har spredt sig på en lignende måde. Gennem øjenvidneberetninger har Tommy Heisz i bogen Den Spanske Syge dokumenteret, hvordan danskerne reagerede i 1918. I dette foredrag sammenligner han de to pandemier og belyser, hvad vi kan lære af historien. Tilmelding nødvendig.

Til toppen

 

Morgenmøde Gyldenløves Høj
Onsdag den 3. november kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Foredragsholder Jan Christensen fortæller om våbennedkastninger på Midtsjælland. Blandt andet ved Ryegård, hvor der var modtagelse af to faldskærmsagenter.

Til toppen

 

Aftensang
Aftensang i Kirke Saaby kirke torsdag den 4. november kl. 17.00

En kontemplativ musikgudstjeneste bestående af korsang, bønner, salmer og læsninger; tidspunktet er ”after work” – her kan du i rolige rammer bede en bøn, lytte til korsang, synge med på en aftensang og stadig nå hjem til TV-avis og aftensmad. Det er første gang vi prøver denne form for gudstjeneste i sognet, så kom og vær med til at skabe en ny tradition! Hvis traditionen fortsætter, vil kirkens aftensang finde sted omkring Allehelgen, hvor mange har behov for eftertanke, ihukommelse og trøst. Bortset fra at vi fælles synger salmer og efterårssange, hører en solosang og lytter til et par læsninger, måske beder en bøn, sætter vi i år fokus på fransk kirkemusik. Saaby Vokalensemble (SAVE) under ledelse af Anders Danman og forstærket af sangerne Djina Mai-Mai og Therese Harris Buus Nielsen, vil sammen med organisten Yuzuru Hiranaka opføre et par franske korværker, dels Charles Gounods (1818-1893) tostemmige Messe à deux voix égales, dels Gabriel Faurés (1845-1924) Agnus Dei fra Messe Basse. Det franske tema fortsætter med Franz Liszt (1811-1886), som ganske vist blev født i Ungarn og var ungarsk nationalist, men regnes som repræsentant for den franske romantik. Mellem 1860 og 1866 skrev Liszt tre begravelsesoder, og alle eksisterer i forskellige versioner – for orkester, for orgel og for 2- og 4-hændigt klaver. Den udtryksfulde Les Morts – Oraison, skrev han for sin egen søn Daniel, der døde i en alder af blot 20 år. Musikken bygger på en ode af den franske forfatter Abbé Felicité de Lamennais (1782-1854). Hver linie ender med ordene ”velsignede er de døde der dør i Guds nåde”, og ved at følge digterens struktur opnår Liszt en højst original form. Gå ikke glip af dette specielle og sjældent opførte værk. Der er er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter arrangementet.

Til toppen

 

Allehelgensdag
De døde mindes i Kirke Saaby kirke. Søndag den 7. november kl. 10.30

Smuk musik til hukommelse og eftertanke med Jes Gram, obo og engelskhorn, og Anders Danman, orgel. På alteret brænder et lys for hver enkelt, der er død siden sidste Allehelgens søndag. Deres navne læses fra prædikestolen. Og efter gudstjenesten serveres der suppe og brød på kirkegården.

Til toppen

 

Samtale-salon:
 En aften med samtale om eksistentielle emner. Hvad vil vi efterlade os efter døden?
Tirsdag den 16. november kl. 19.30 i Den gamle Skole

Vi prøver i Kirke Saaby og Kisserup sogne noget nyt og indleder en række af samtalesaloner (aftener med samtaler om eksistentielle emner). Det handler ikke om at høre et foredrag. Men diskutere et eksistentielt emne efter et oplæg. Første aften bliver med en præst og en advokat. Poul Joachim Stender og arveretsadvokat Allan Ohms vil sætte en diskussion i gang om arv under titlen: Hvad vil vi efterlade os efter døden? Stender udgav i år bogen Skriv et åndeligt testamente. Og vi vil diskutere hvad vi ønsker at efterlade os efter døden af såvel materiel som åndelig arv. En samtale der uundgåeligt kommer til at handle om, hvad vi vil med vores liv, mens vi har det. Aftenen er gratis, og der serveres friskbagt brød, ost og rødvin eller sodavand. Ingen tilmelding. Fremtidige værter til Samtale- salonerne vil blive menighedsrådsmedlemmerne Kirsten Dybvad Mikkelsen og Mette Holst. Forslag til emner til aftenenerne kan sendes til Kirsten på e-mail: dybvad. Arveretsadvokat Allan Ohms mikkelsen@gmail.com

Til toppen

 

Kirkespisning: Synne Garff
i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole onsdag den 17. november kl 18.30-21.00

Millioner af kristne myrdes, arresteres, diskrimineres og sendes på flugt. Verden oplever en af de største kristenforfølgelser i historien. 75 procent af al religiøs forfølgelse er rettet mod kristne. I Mellemøsten er de kristne ved at forsvinde. Hvad stiller vi op? International chef i Bibelselskabet, Synne Garff, har rejst i store dele af verdens konfliktområder og fulgt kristenforfølgelserne på nært hold. Igennem billeder giver hun indblik i forfølgelserne, og nogle bud på, hvordan vi kan hjælpe. Bibelselskabet arbejder sammen med 149 andre bibelselskaber igennem De Forenede Bibelselskaber, der opererer i mere 200 lande og territorier. Bibelselskabet støtter forfulgte og diskriminerede kristne med husly, mad, bibler, sjælesorg, fortalervirksomhed og tv om kristendom og tro.

Til toppen

 

Novemberjazz i Saaby
Kirke Saaby kirke onsdag den 24. november kl. 19.30.

Therese Nielsen Trio stiller op med sværmerisk introvert original musik, blandet op med udvalgte jazzstandarder. Det bliver en aften i jazzens navn, kanaliseret gennem Thereses udtryksfulde stemme, Alexander Bak-Hansens dragende klaverspil og Thor Johansens solide og forførende basgange.

Til toppen

 

Festgudstjeneste i Saaby
1. søndag i advent, den 28. november kl. 10.30

De fire søndage inden jul kaldes advent. Adventstiden er det kirkelige nytår, som begynder første søndag i advent og markerer en stille ventetid, hvor man forbereder sig på Jesu fødsel julenat. Første søndag i advent er begyndelsen på det nye kirkeår. Derfor er salmen ”Vær velkommen, Herrens år” en fast ingrediens denne søndag. Advent kommer af det latinske ´Adventus Domini´ som betyder ´Herrens komme´. I forbindelse med adventsgudstjenesten forsøger vi at arrangere en udstilling af julekrybber i våbenhuset i Kirke Saaby og serverer dampende varm hvid gløgg.

Til toppen

 

1920..
Morgenmøde i Den gamle Skole, Kirke Saaby onsdag den 1. december kl. 9.30- 11.00

Erindringer fra et liv i et grænseland under forandring - foredrag ved Grænseforeningens generalsekretær Knud-Erik Therkelsen Fra ung højskoleelev i 1974 med rødder i bl.a. Vestjylland og siden lærer på Rønshoved Højskole (1983), højskoleforstander på Højskolen Østersøen i 1993 og generalsekretær i Grænseforeningen kender Knud-Erik Therkelsen krydsfeltet mellem tysk fjendebillede og tyske venskaber på andre måder end de fleste. Via den personlige fortælling sættes Genforeningen i 1920 ind i et nutidigt perspektiv. Hvorfor skal vi overhovedet beskæftige os med begivenhederne for 100 år siden? Hvad er relevansen i dag? Hvor peger grænsedragningen i 1920 hen i nutid og fremtid, hvor grænsebegreb, grænseland og identitet er under forandring. Foredraget stiller nye spørgsmål til historien for at få nye svar, og dermed nye perspektiver

Til toppen

 

Jul til fods
Tirsdag den 7. december kl. 13

Vi mødes på parkeringspladsen ved Kongsgården i Gl. Lejre og går ind i Ledreborgskovene. Undervejs læses der fra juleberetningen og synges julesalmer. Gløgg og æbleskiver på Fasaneriet. Tilmelding på pjs@km.dk

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning 

Korene
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg (urnegrave)
Tillæg (urnefællesgrav)
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø