Dagplejejul
Tirsdag den 5. december kl. 9.30

til børnehavejul i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole Der er sang og fortælling i kirken. I Den gamle Skole er der juletræ og godter I må gerne melde tilbage på pjs@km.dk, hvor mange I kommer

Til toppen

 

Børnehavejul i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole
Onsdag den 6. december kl. 9.30

til børnehavejul i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole Der er sang og fortælling i kirken. I Den gamle Skole er der juletræ og godter I må gerne melde tilbage på pjs@km.dk, hvor mange I kommer.

Til toppen

 

Julekoncert med kammerkoret Tourdion i Kisserup
Søndag den 10. december kl. 15

Kammerkoret Tourdion havde 50-års jubilæum i 2021. De har gennem årene dyrket klassisk kormusik fra renæssancen og frem til vores egen tid. Koret synger fortrinsvis a cappella, men opfører også større værker med instrumentledsagelse, senest Faurés ´Requiem`, Bachs ´Jesu, meine Freude ´ og ´Komm, Jesu, komm´ samt Vivaldis ´Gloria´. Udover at synge koncerter, har Tourdion været en del af forskellige events, f.eks. åbning af en stor international konference på Experimentarium, en Befrielseskoncert 5. maj samt Kulturnatten i Musikhuset i København. Koret dirigeres af Per Rathje, som er uddannet i musikvidenskab på Københavns Universitet, samt kor- og orkesterdirektion på Musikkonservatoriet i København. Derudover er Per Rathje uddannet organist og har godt 40 års erfaring som dirigent og komponist. Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset.

Til toppen

 

Julegudstjeneste for de gamle
Kirke Saaby kirke torsdag den 14. december kl. 10

Beboerne på Hvalsø plejehjem og alle andre, der gerne vil synge julesalmer, er inviteret til julegudstjeneste i Kirke Saaby kirke. Efter gudstjenesten byder menighedsrådet kirkegængerne på et honninghjerte.

Til toppen

 

Kirke Saaby sogn inviterer til skolejul
Tirsdag den 19. december fra kl. 8.00

Alle skolebørn indleder juleferien i kirken. Forældre og bedsteforældre er velkomne.

Til toppen

 

Julekoncert med drengekor i Saaby
Tirsdag den 19. december kl. 19. OBS tiden!

Sorø Klosterkirkes Drengekor blev stiftet i 2012 ud fra et ønske om at styrke børne- og ungdomsfællesskab ved Sorø Klosterkirke. Koret er opdelt i tre grupper: Korskole, som er et forberedende kor før optagelsesprøven til drengekoret, Drengekoret og Mandskoret. Koncertkoret består af Drenge- og Mandskoret, der begge fungerer i Sorø Klosterkirke både sammen og hver for sig. Koret udvikler sig hurtigt, og selvom det stadig er er ungt kor, er det ambitiøst og har allerede opført flere koncerter i Danmark, Tyskland, Paris, Prag og senest i Holland i efterårsferien 2023. Korets aktivitetsniveau er højt, og det synger omkring 15-20 koncerter om året. Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.

Til toppen

 

Juleaften i kirkerne
Søndag den 24. december

Det kan ikke blive mere juleagtigt end juleaften i kirken. 24. december er julens højdepunkt for de fleste af os. Juleaften er den dag, hvor flest danskere går i kirke, men dagen blev først i 1992 officiel gudstjenestedag. Vi fejrer i Danmark og resten af Norden Jesus´ fødselsdag juleaften, dagen før han kom til verden. Ifølge traditionen var det denne aften for mange år siden, Maria og Josef forgæves søgte efter et sted at være og til sidst måtte søge ly i en stald. Ole Andersen medvirker i Kirke Saaby og Kisserup kirker på trompet.

Til toppen

 

Kom til champagnegudstjeneste
Søndag den 31. december

i vores smukke kirker. I år falder julesøndag og nytårsaften sammen. 31. december bliver helligdag. Og i Kirke Saaby medvirker trompetist Ole Andersen. Se gudstjenestelisten. Velsignet 2024!

Til toppen

 

MORGENMØDE: Sol og skygge, sorg og lykke
Onsdag den 10. januar kl. 9.30-11.00

Forfatter Inge Møllehave, Kirke Sonnerup, fortæller blandt andet om miljøet på landet på Lolland i 1950'erne, - om autoritetspersoner, som havde stor magt dengang, - om barndom og om at blive tidlig voksen, da hendes far blev dræbt af en spritbilist, og hendes mors verden sank i grus. En fortælling om prægtige mennesker, men også om sorg og depressioner.

Til toppen

 

KIRKESPISNING Konflikten mellem Hamas og Israel ved journalist og direktør Rasmus Birkerod
Onsdag den 17. januar kl. 18.30

En dagsaktuel rapport - det sidste nye fra Israel og de palæstinensiske territorier set gennem foredragsholderens kontakter. · Kibbutzerne omkring Gaza - hvorfor ligger de der. · Birkerods forhold til de kibbutzer. Hvilken type mennesker bor i de kibbutzer. · Hvordan ser Birkerods palæstinensiske venner på situationen. · Krig skaber også altid nye lyspunkter - hvor ser man det? · Krig skaber mørke

Til toppen

 

Filmklubben Bergman: En du elsker
Tirsdag den 16. januar kl. 19.00 I Kirke Hyllinge præstegård, Bygaden 33, 4070 Kirke Hyllinge

Filmklubben Bergman er et samarbejde mellem Kirke Saaby og Kirke Hyllinge. En fortælling om et møde mellem to fortabte skæbner, en voksen mand og en dreng. Thomas Jacob bor i Los Angeles og er en verdensberømt rockmusiker med succes og mange brændte broer. Da han efter mange år vender tilbage Danmark for at indspille nyt album med sin faste musikproducer, tropper hans voksne datter, Julie, op. Med sig har hun barnebarnet, den 11-årige Noa, og snart bliver Thomas mod sin vilje tvunget til at tage sig af drengen. De to begynder, stik imod alle odds, langsomt at finde hinanden igennem musikken. Men så indtræffer katastrofen, og Thomas må se i øjnene, at han skal træffe et valg, der forandrer hans liv for altid

Til toppen

 

Kyndelmissekoncert i Kisserup
Torsdag den 1. februar kl. 19.30.

 Festlig Kyndelmissefejring med Cor Cantus under ledelse af Per Bundgård . Cor Cantus betyder ”hjertets sang”. Koret, som blev stiftet i 2004, udspringer af det bøsse/ lesbiske miljø og består i dag af både homo- og heteroseksuelle sangere. Koret ledes af Per Bundgård og synger forskellige genrer, bl.a. klassisk musik, renæssance- og folkemusik, pop og jazz. Til denne kyndelmissekoncert byder Cor Cantus lysets tilbagevenden velkomment med kormusik fra bl.a. Baltikum og Danmark. Der vil på programmet være sange om fred, frigørelse og selvstændighed, forårets og lysets komme og fire korte estiske vuggeviser. Kyndelmisse (eller Mariæ renselsesdag) er en gammel kristen helligdag den 2. februar. Mange traditioner og varsler er knyttet til kyndelmisse. Dagen blev kaldt for Kjørmes Knud. Udtrykket er dannet efter det latinske udtryk missa candelarum - ´lysenes messe´ - som var den ceremoni, hvor kirkelysene blev indviet. Ved kyndelmisse afholdtes kjørmesgilder med kraftig suppe, pandekager med øl og brændevin eller stuvet hvidkål med flæsk og pølse. Hvis vejret tillader, vil der brænde fakler hele vejen op til kirken. Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.

Til toppen

 

MORGENMØDE Mølle-Maries ånd
Onsdag den 21. februar kl. 9.30-11.00. Foredrag af Søren Moses, Vester Saaby

Historien om frk. Marie Hansen på Tadre Mølle er fyldt med sjove og pudsige anekdoter, når de fortælles i dag. Mest af alt blev historierne dannet i kraft af hendes ægte og uspolerede midtsjællandske bondesind og hendes forankring på Møllegården, hvor de enkle og nære ting spillede en betydelig rolle for hende. Tidligere museumsinspektør på Roskilde Museum, Søren Moses, fortæller denne formiddag først om Marie´s liv og levned indtil hendes død og begravelse på Soderup Kirkegård i februar 2003. Men Sørens fortælling rækker endnu videre, da han som øjenvidne vil fortælle om Marie´s åndelige efterspil på Møllegården, som både involverede en medarbejder, en møllebygger og en clairvoyant.

Til toppen

 

KIRKESPISNING Etisk Råd
Onsdag den 28. februar kl. 18.30-21.00

ved Morten Bangsgaard, cand.theol. og tidligere medlem af det etiske råd

Om Det Etiske Råd og arbejdet med at finde svar på de sværeste spørgsmål

Til toppen

 

MORGENMØDE ”Tanzania, livsglædens hjem” Pastor emeritus Ida Kongsbak, Hvalsø
Onsdag den 6. marts kl. 9.30 i Den gamle Skole

1985 - 1995 var Ida Kongsbak udsendt af Danmission til Tanzania, og underviste voksne i kristendom. 1987 - 2018 sognepræst i Avedøre kirke. Ida Kongsbak fortæller om tiden i Tanzania, om hvilken stor udvikling hun har mødt i landet. Idas rejser til Tanzania i januar for at besøge gamle venner, så hun har helt friske indtryk af, hvordan det går i Tanzania nu. Fra besøg i 2023 sammen med en gruppe på 11 véd hun, at i Tanzania mødes man stadig med stor venlighed, gæstfrihed og varme overalt, til trods for at landet på mange måder har store udfordringer

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning 

Korene
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg (urnegrave)
Tillæg (urnefællesgrav)
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø