Koropstart - Sangere ønskes!
Torsdag den 18. januar 2018 starter Saaby Vokalensemble en ny sæson.

Vi øver torsdage kl. 19.30 – 21.30 i Den gamle Skole, Bogøvej 3, Kirke Saaby. Vi spænder bredt med et repertoire fra tidlig middelalder- og renæssancemusik over folkemusik, danske sange, klassisk og romantisk kormusik, til nyere musik med standards, evergreens og pop. Vi synger med klaverledsagelse og a cappella. Vi synger flerstemmigt ud fra de stemmer, det er muligt at besætte – bas, tenor, alt og sopran. Der er indlagt kaffe/te-pause. Det er sjovt og livgivende at synge i kor – man kommer i godt humør af at synge sammen med andre. Det er en Aha-oplevelse, når noget, der er øvet intenst, pludselig bare klinger. Alle, der kan synge og har lyst til at binde an med korsang – fra ung til ældre – er velkommen – og så er det gratis at deltage! Man kan bare komme eller henvende sig til korlederen, organist Anders Danman, anders@danman.dk.


Kirkespisning: Besøg af en naver
Onsdag d. 24. januar kl. 18.30-21.00 i Den gamle Skole

Tømrer og snedker René Lærke – også kaldet træsmeden fra Stenlille kommer og fortæller om de 3 år, han var naver. Han vil give os et indblik i en dannelsesrejse med dyb respekt for håndværk og med indsigt i at klare sig selv, med respekten for andre mennesker og om at kende til de dyder, traditioner og skikke, som hører sig til i historien.


Kirkespisning: Lugt Gud
Onsdag den 7. februar kl. 18.30-21.00 i Den gamle Skole

Sognepræst Poul Joachim Stender fortæller om sine studier i biblens dufte, om sin orlov i Grækenland og hvordan vi kan lære at dufte verden mere intenst.


Kyndelmissekoncert i Kisserup kirke
Torsdag den 8. februar kl. 19.30.

”Fra Vivaldi til Pergolesi – Fra kærlighed til ophidsethed”. En spændende rejse omkring følelserne fra nord- til syditalien gennem nogle udtryksfulde italienske barokmusikværker. Er afstanden mellem lyrisk og instrumental musik så stor? Er afstanden mellem gamle og moderne følelser så stor? Det synes vi ikke! Kom og oplev, hvordan følelserne altid er relateret til mennesker, og hvordan musikken kan udtrykke dem med et internationalt og tidløst sprog. ROBERTO FALCONE spiller violin og barokviolin, er italiener, og siden 2002 været bosat i Danmark. Han har studeret i Lugano, Bologna og Milano, bl.a. hos Carlo Chiarappa med diplomeksamen ”cum laude” Roberto har samarbejdet med Europas førende ensembler for tidlig musik og har en lang række cd-indspilninger bag sig. Aktiv koncertvirksomhed med symfoniorkestre og kammerensembler i hele Europa. ANDERS DANMAN har studeret musikvidenskab ved Lunds Universitet, klaver ved Musikhögskolan i Malmö og komposition hos prof. Jan Mægaard ved Universitetet i København. Fra 1984 videregående studier hos prof. Ton Koopman ved Sweelinckkonservatoriet i Amsterdam, med afsluttende diplomeksamen i cembalo og basso continuo i 1987. Privatist-eksamen i orgel fra Roskilde Kirkemusikskole i 1998. Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Morgenmøde: Konfliktmægling
Onsdag den 28. februar kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole.

Kristina Garth-Grüner fortæller om sit arbejde som konfliktmægler. Hvad er en konflikt, og hvorfor slår den så hårdt mellem kolleger, naboer og i ægteskabet? Hvorfor er den bedste vej ud af en konflikt, at gå ind i den? Denne konfliktfaglighed krydrer Kristina med fortællinger fra sit virke blandt andet i en del sogne.


Filmklubben Bergman
Onsdag den 28. februar kl. 19 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Det hedder en klub, men alle er velkommen. Underfundig nordisk charme Træk på smilebåndet og forvent, at det bliver fastlåst i yderste position gennem disse herlige filmminutter i selskab med ”Psalmer från köket”. Ikke så meget på grund af latterbrøl og vakse vitser, men på grund af historiens lune og kærlige tolkninger af ensomhed og venskab i efterkrigstidens grænseland mellem Norge og Sverige. Køkkenet en videnskab Det var i en tid, hvor husmødrenes færden i køkkenet var kommet i fokus, og køkkenet blev en videnskab. En svensk hjemmeadfærdsforsker sætter sig for at kortlægge enlige norske mænds køkkenvaner, og til det udstationeres 12 svenske observatører hos forskellige mænd. En af de vigtigste regler i det positivistiske observationsforsøg er, at observatøren og forsøgspersonen ikke må samtale undervejs i forsøget. Da undersøgelsen strækker sig over seks uger, er det imidlertid svært at overholde for selv den mest hærdede observatør. Ironisk distance Filmen er rundhåndet med lange sekvenser: de fredelige og omhyggelige skildringer er en udsøgt fornøjelse. Miljø- og personskildringerne bliver yderst nærværende og vedkommende, og den kraftigt ironiske distance skaber en elskelig kontrast til de stramt komponerede billeder. Skuespillerne følger flot filmens enkle og dvælende stil: På intet tidspunkt er noget overdrevet - det bliver mere ved antydningens kunst. Man nyder den uanstrengte fortællestil i en helt igennem unik historie, der fortjener en stor buket roser.


 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning
Konfirmander 2017
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø