Sacred & Secular English Carols & Poetry
Kirke Saaby kirke torsdag den 9. december kl. 19.30

Julekoncert med engelske ´The Carol Singers´ - et mindre vokalensemble bestående af britiske sangere med København som hjemsted. Koret er delvis tilknyttet den engelske kirke, St. Alban´s, i København, og akkompagneres af Yuzuru Hiranaka, orgel. Koret skriver: ”It is a treat to share some of our musical tradition with you this Christmas. Please join us as we share some English Christmas music, with a collection of thoughtful and sometimes amusing poetry.” Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.

Til toppen

 

De 9 læsninger
med ´The Carol Singers´ – Nine Lessons and Carols i Kisserup kirke torsdag den 16. december kl. 19.30

En stemningsfuld begivenhed med bibelske læsninger afvekslende med musikindslag. Traditionen med de ni læsninger stammer fra England, hvor den blev holdt første gang i 1918 i King´s College i Cambridge. I år lægger vi arrangementet i hænderne på ´The Carol Singers´ - et vokalensemble bestående af britiske sangere med København som hjemsted. Koret skriver: ”Please join us for a traditional service of Nine Lessons & Carols. The service brings together readings from the Christmas Story, with festive choral anthems, and traditional carols where everyone is invited to join in. This English Christmas tradition is dear to our hearts and we are happy to share it with you.” Med medvirken af liturg og sognepræst Poul Joachim Stender samt Yuzuru Hiranaka, orgel. Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter arrangementet.

Til toppen

 

Musikgudstjeneste
med børnekoret ”SåbyNoderne” i Kirke Saaby kirke søndag den 19. december kl. 10.30

Julemusik med Anders, Therese og kirkens børnekor under ledelse af Marie Villadsen

Til toppen

Lillejuleaften i Kirke Saaby kirke

Gudstjeneste kl. 16.00 for alle der ikke har mulighed for at holde jul i kirken 24. december. Gudstjenesten vil være fuldstændig som en juleaftensgudstjeneste.

Til toppen

Juleaften
Fredag den 24. december, Kirke Saaby kirke kl. 12.30 og 14.00, Kisserup kirke kl. 15

Meget mere festligt, bevægende og stemningsfuldt bliver det ikke, når sognets kirker ringer ind til gudstjenester juleaftens dag. Med Erik Rasmussen, trompet og flygelhorn, Therese Harris Buus Nielsen, sopran og Anders Danman, orgel.

Til toppen

Godt nytår!
Kirke Saaby kirke fredag den 31. december kl. 15

Inden nytårsfestlighederne går i gang, inviterer vi til en lidt anderledes gudstjeneste, hvor vi gennem musik, ord og stilhed vil betragte året, der gik, og året, der er på vej. Efter gudstjenesten nyder vi sammen et glas champagne og kransekage. Med trompetisten Erik Rasmussen og kirkesanger Therese Harris Buus Nielsen.

Til toppen

Studiekreds De kristne konfessioner
Mandag den 10. januar kl. 19.00 i Den gamle Skole, Kirke Saaby med Poul Sebbelov – ortodoks præst i København.

Kristendommen er et stort hus med mange værelser. Vi vil koncentrere os om tre af de store retninger: ortodoksien, katolicismen og lutherdommen. Hver aften vil begynde med en andagt i kirken, så vi også oplever forskellen mellem den måde ortodokse, katolikker og lutheranere udfolder sig i kirken.

Til toppen

Bergman filmklub
Tirsdag den 18. januar kl. 19 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Den firedobbelte Golden Globe- vinder ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ vil os det godt. Den vil fortælle os, at vi kan bryde ud af vores mønstre. At vi kan overleve tabet af vores allerkæreste. Og at molotovcocktails kan føre noget godt med sig.

Til toppen

Kirkespisning Mød din tidligere borgmester i Lejre kommune
Mette Touborg onsdag den 12. januar kl. 18.30-21.00 i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole

Mette Touborg er i dag administrerende direktør i Kulturog fritidsforvaltningen i Københavns kommune. Tilmelding snarest efter princippet først til mølle. Email pjs@km.dk

Til toppen

Violinist Mette Tolling
til morgenmøde i Kirke Saaby onsdag den 26. januar kl. 9.30-11.00 i Den gamle skole

Det bliver en salig morgenstund med musik og fortællinger om musik.

Til toppen

Studiekreds De kristne konfessioner
Mandag den 31. januar kl. 19.00 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Mate Radja– katolsk præst ved Skt. Laurentii kirken i Roskilde. Deltag i en andagt i kirken med Mate Radja og hør bagefter om den katolske konfession. I marts afsluttes studiekredsen med foredrag om lutherdommen set i forhold til ortodoksien og katolicismen. Annonceres i næste kirkeblad.

Til toppen

Kyndelmissekoncert med Råby Kammarsångare
Kirke Saaby kirke søndag den 6. februar kl. 19.30

Halvdelen af vinteren er gået, kulden er på sit højeste, men dagene bliver længere, og lyset titter så småt frem igen. Det fejrer vi i år med korsang i verdensklasse. Råby KammarSångare er et nyoprettet kor med rødder i det sydlige Sverige. Under ledelse af dirigent og kunstnerisk leder Alexander Einarsson består det semiprofessionelle ensemble af ca. 25 sangere med solid baggrund i den svenske kortradition. Korets og den enkelte sangers hensigt er at skabe en stor bredde af forståelse for og nærhed til teksten samt stor vokal nuancering i sangen. Dirigenten Alexander Einarsson er uddannet dirigent og organist med studier ved Musikhögskolan i Malmö, ved DKDM i København samt i Paris. Alexander har vundet flere internationale korkonkurrencer med sine kor, og modtog i 2015 Arthur Oldhams pris for sin direktion ved korfestivalen i Tours, Frankrig. I 2018 udnævntes han som Årets korleder i Sverige. Samme år nomineredes han som en af Sveriges 20 vigtigste musikudøvere i Nordens ledende musikmagasin OPUS. Ved koncerten i Saaby deltager 16 sangere. Koncertprogrammet er stadig en hemmelighed, men vil afspejle lysets tilbagevenden, efter en lang, mørk vinter. Der er gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.

Til toppen

Den store frigørelse: Hvem er vi, efter Gud?
Kirkespisning med Henrik Jensen onsdag den 16. februar kl. 18.30-21.00 i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole

Med det 20 århundredes store katastrofe med verdenskrigene svækkedes kristendommens sandheder afgørende i befolkningen, og vi skulle i Vesten for første gang i historien til at lære at leve i verden uden Gud - kulturelt forstået. De forskellige generationer, mellemkrigstidens ideologiske generation, efterkrigstidens ’kætterske’ og 68-generationen, tacklede dette med at finde meningen meget forskelligt. Også i dag har især unge generelt problemer med meningen, eller med et andet ord identiteten: hvem er jeg og hvad laver jeg her. Hvor man tidligere mest var som omgivelserne så én, nærmest identisk med et ’ydre selv’, vil dette i dag ofte blive set som en krænkelse. Man vil definere sig selv, og det skal være indefra, fra ’det indre selv’, hvem er jeg dybest set. Det kan være en svøbe, for det er ikke altid, man finder noget godt eller anerkendelsesværdigt. Det ender ofte med en offeridentitet. Vil en stadigt mere egoistisk rettighedskultur i kølvandet på ungdoms- og kulturoprøret fra 1968 ende med at tage livet af den traditionelle europæiske pligtkultur? Henrik Jensen Lektor mso em, cand.phil. Underviste i historie på RUC i en evighed. Forsker i moderne kulturhistorie og har bl.a. udgivet Ofrets århundrede (1998), Det faderløse samfund (2006), Det ordentlige menneske (2009) Krigen 1914-1918 og hvordan den forandrede verden (2014), Derfra vores verden går - et essay om fædrelandskærlighed (2016), og Efter Gud - Det 20. århundredes fortabte generationer og meningsløsheden (2020) Tilmelding snarest på pjs@km.dk

Til toppen

Danmarks nye højskole ligger i Kirke Saaby
Morgenmøde onsdag den 23. februar kl. 9.30-11.00 i Den gamle Skole, Kirke Saaby med forstander Heidi Hansen

Kom og hør om Danmarks nye højskole, Lejre Højskole, som ligger i Kirke Saaby. Heidi vil fortælle om, hvad Lejre Højskole er for en slags højskole, om udbygningen af området med ny bydel og nye bygninger til højskolen, samt om højskolen som ny kulturinstitution i vores kommune. Heidi er en af initiativtagerne til højskolen, daglig projektleder og bliver forstander, når højskolen åbner til januar 2023.

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning 

Korene
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg (urnegrave)
Tillæg (urnefællesgrav)
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø