Kirkespisning uden mad Pandemier i et historisk lys
Et foredrag af journalist Tommy Heisz
Onsdag den 20. januar kl. 19.30-21.30 i Kirke Saaby kirke

Aflyst/udsat

I 1918 rasede den spanske syge og slog 15.000 danskere ihjel. 102 år senere kom COVID-19 – en pandemi, som har spredt sig på en lignende måde. Gennem øjenvidneberetninger har Tommy Heisz i bogen Den Spanske Syge dokumenteret, hvordan danskerne reagerede i 1918. I dette foredrag sammenligner han de to pandemier og belyser, hvad vi kan lære af historien.


Filmklubben Bergman præsenterer: The Florida Project
Tirsdag den 26. januar kl. 19 i Den gamle Skole, Kirke Saaby

Udsættes til 9. marts 2021

Halley er en ung, enlig mor, der har en datter, Moonee, på seks år. De bor på et farvestrålende motel i området lige udenfor Disney World. Det er sommer og Moonee leger med sine venner, mens Halley forsøger at tjene penge så, de kan betale maden og regningen til motellet. ’The Florida Project’ er en af årets mest anmelderroste film og er et enestående indblik i livet i skyggen af det normale og en hyldest til børns vidunderlige evne til at finde magien i alt. Vi kalder os en klub. Men alle er velkomne. Filmklubben Bergman er et samarbejde mellem Kirke Saaby-Kisserup sogne og Kirke Hyllinge- Lyndby sogne


Kyndelmissekoncert i Kirke Saaby kirke
Onsdag den 3. februar kl. 19.30

Aflyst - udsættes til foråret

Fantastisk musik og smuk kyndelmissestemning Orgelkoncert ved Yuzuru Hiranaka, der er en verdenskendt organist

Gratis adgang og en forfriskning i våbenhuset efter koncerten.


Kirkespisning uden mad Om Dannebrog jeg veed… med sognepræst Ole Bach Piekut
Kirke Saaby kirke - Onsdag den 10. februar kl. 19.30-21.30

AFLYST

Et folkeligt foredrag med en historisk halvdel om flaget og anden halvdel om flaget i poesien, hvor vi synger flagsange og -salmer undervejs. Der bydes i pausen på en forfriskning. Gratis entre. Ole Bach Piekut er kirkebogsførende præst i Tølløse. Han har flere år været feltpræst og udstationeret i Kosovo, Libanon, Afghanistan og Irak. I fritiden er Ole Bach Piekut løber - og ivrig jæger


Paulus - kristendommens grand old man Studiekreds om Paulus i Kirke Saaby
tirsdag den 23.2 og 23.3 kl. 19.00-21.30 i Kirke Saaby Kirke

AFLYST

Hvem er Paulus? Var han kristen? Ville han reformere jødedommen? Hvad ønskede han med sine breve? Hvilken indflydelse fik han på kristendommen? Hvor gik hans mange rejser hen? Hvordan fortolker man hans breve?

”Frihedsforkynderen Paulus” Tirsdag den 23. februar ved Katrine Winkel Holm, præst og debattør Skal man forstå, hvad Vesten er, og hvorfor Vesten er, som den er, skal man kende sin Paulus. Når vi i Vesten har udviklet frie, sekulære samfund, så har Paulus en meget stor del af æren. Han tog et lidenskabeligt opgør med tanken om, at den enkeltes liv og hele samfundet skal styres af hellige, urokkelige love. Når vi ikke slår op i hellig bog, når vi skal afgøre hvordan strafferetten skal se ud, og hvilken mad, der er halal eller kosher, så skyldes det i vid udstrækning Paulus. ”Til frihed har Kristus befriet jer”, lød det som en fanfare fra denne apostel, hvis frihedsbudskab er mere aktuelt end nogensinde før. 


Morgenmøde uden morgenmad Forfulgte kristne
Onsdag den 24. februar kl. 9.30 i Kirke Saaby kirke 

AFLYST

Foredrag ved Synne Garff, International chef i Bibelselskabet

Millioner af kristne myrdes, arresteres, diskrimineres og sendes på flugt. Verden oplever en af de største kristenforfølgelser i historien. 75 procent af al religiøs forfølgelse er rettet mod kristne. I Mellemøsten er de kristne ved at forsvinde. Hvad stiller vi op? International chef i Bibelselskabet, Synne Garff, har rejst i store dele af verdens konfliktområder og fulgt kristenforfølgelserne på nært hold. Igennem billeder giver hun indblik i forfølgelserne, og nogle bud på, hvordan vi kan hjælpe. Bibelselskabet arbejder sammen med 149 andre bibelselskaber igennem De Forenede Bibelselskaber, der opererer i mere 200 lande og territorier. Bibelselskabet støtter forfulgte og diskriminerede kristne med husly, mad, bibler, sjælesorg, fortalervirksomhed og tv om kristendom og tro.


Paulus - kristendommens grand old man Studiekreds om Paulus i Kirke Saaby
tirsdag den 23.3 kl. 19.00-21.30 i Kirke Saaby Kirke

Hvem er Paulus? Var han kristen? Ville han reformere jødedommen? Hvad ønskede han med sine breve? Hvilken indflydelse fik han på kristendommen? Hvor gik hans mange rejser hen? Hvordan fortolker man hans breve?

Paulus, jødedommen og kristendommen  - Tirsdag den 23. marts ved Professor emeritus, doktor-theol. Troels Engberg-Pedersen. Paulus er traditionelt blevet forstået som ’kristendommens anden grundlægger’: Efter Jesus selv var det Paulus, der formulerede nogle af de tanker, som blev grundlæggende i kristendommen, da den løsrev sig fra jødedommen. Sådan ser forskningen imidlertid slet ikke på det længere. Omkring 1980 blev det traditionelle Paulusbillede afløst af ’den nye Paulus’, som omkring 2000 igen blev afløst af ’den radikale Paulus’. Her forstår man Paulus inden for jødedommen: Paulus var jøde, og han forblev jøde. Han ville slet ikke ane, hvad ’kristendommen’ var for noget. Foredraget vil beskrive denne udvikling i forskningen og tage stilling til, hvilken betydning den har for, hvordan vi selv skal forstå kristendom nu.


 

 

 

 

 
 
Gudstjenester:
Gudstjenestetider
Læs udvalgte prædikener
Hvordan forløber en gudstjeneste
Gudstjenestens nadver
Kirkeåret
Fotografering
Klapsalver
Traktement i våbenhuset
Kirkebil
Arrangementer


Dåb og vielse:
Fødsel
Dåb
Vielse
Spørgsmål til præsten

Kontakt

Børn og unge

Fotogalleri

Links
Konfirmander
Konfirmander gennem tiderne
Guldkonfirmander 2012
Konfirmandindskrivning 
Om kirkerne:
Menighedsrådet
Kirke Saaby Kirke
Film om Kirke Saaby kirke
Besøgstal i Kirke Saaby kirke
Kisserup kirke

Film om Kisserup kirke

Besøgstal i Kisserup kirke
 
Kirkegårdene:
Kirke Saaby Kirkegård
Pjece om Kirke Saaby kirkegård - 2017
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Pjece om urnegrav i blomsteranlæg
Kisserup Kirkegård
Pjece om Kisserup kirkegård - 2015
Kirkegårdsvedtægt
Tillæg til kirkegårdsvedtægt
Dødsfald
Begravelse/Bisættelse
Priser
           Præstegården: Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby. tlf 46492117. E-mail
pjs@km.dk 
Kirke Saaby kirke: Placeret lige over for præstegården på Bogøvej - Kisserup kirke: Aggerupvej 13, Kisserup, 4330 Hvalsø